6 trucuri ca să nu te ia somnul în noaptea de Revelion

Starea de somnolenţă în noaptea de Revelion poate fi o adevărată problemă, în special atunci când eşti obişnuită să adormi mult înainte de miezul nopţii. Ce poţi face pentru a rămâne trează în noaptea dintre ani, află în continuare!
Starea de somnolenţă în noaptea de Revelion poate fi o adevărată problemă, în special atunci când eşti obişnuită să adormi mult înainte de miezul nopţii. Ce poţi face pentru a rămâne trează în noaptea dintre ani, află în continuare!

1. Odihneşte-te în timpul zilei


O metodă veche şi recomandată frecvent, somnul în timpul zilei te va ajuta să faci faţa mai uşor somnolenţei apărute în jurul orei 22. Dacă ştii că, în general, nu reuşeşti să adormi în timpul zilei, apelează la câteva trucuri, cum ar fi renunţarea la cafea sau muzica liniştită.

Dacă în dată de 31 decembrie vei fi foarte ocupată până spre seara, organizează-ţi programul în aşa fel încât să strecori cel puţin o pauză de somn de 30 de minute înainte de a pleca la petrecerea de Revelion.

2. Ia o gură de aer


Eşti deja la petrecerea de Revelion şi simţi că te ia somnul? O bună metodă de a te înviora este aceea de a ieşi afară pentru a luă o gură de aer rece. Frigul te va dezmorţi instantaneu şi te va ajuta să rezişti în continuare! Ideal ar fi să stai doar câteva minute, cât să scapi de somnolenţă, fără să rişti să răceşti.

3. Dansează


Trecerea de la frig la cald riscă să îţi aducă înapoi somnul alungat de gerul de afară. Ce mai poţi face, în acest caz? Fii activă! Pentru că eşti la petrecerea de Revelion, o modalitate excelentă de a te simţi bine şi de a scăpa de somn este aceea de a dânsa.

Dacă, în general, te simţi excelent pe ringul de dans, nu ezită să te numeri printre primele care îndrăznesc să dezgheţe atmosfera! Dacă nu eşti o fana declarată a dânsului, aminteşte-ţi, totuşi, că mişcarea de acest tip te va ajuta să te dezmorţeşti şi să scapi de starea de somnolenţă.
În plus, gândeşte-te că prezenţa pe ringul de dans reprezintă o oportunitate grozavă de a socializa şi de a-ţi face noi prieteni.

4. Consumă băuturi reci


O cana mare de ceai fierbinte, aromat, este ideală în serile când te cuibăreşti în pat, cu o carte în mâna, şi te pregăteşti de somn. În noaptea de Revelion, însă, optează pentru băuturi reci, care să te menţină trează până după miezul nopţii sau chiar până spre dimineaţă. Aşadar, indiferent care este băutură ta preferată, asigură-te că o consumi rece.

5. Nu te întinde


Cea mai sigură metodă de a adormi este aceea de a te întinde, fie şi doar pentru 5 minute. Prin urmare, este important să eviţi să te lungeşti pe o canapea sau să adopţi o poziţie prea confortabilă intr-un fotoliu moale.
Pe cât posibil, alege să te aşezi pe suprafeţe dure (cum sunt scaunele) care să nu îţi permită nici măcar să aţipeşti.

De asemenea, atenţie la activităţile pe care le derulezi în timp ce stai jos: dacă nu eşti implicată intr-o conversaţie interesantă sau mănânci, există riscul că starea de somnolenţă să se instaleze în doar câteva minute. Evită, aşadar, să stai prea mult intr-un singur loc, dacă nu ai ceva foarte interesant de făcut.

6. Nu uita de cafea


Intr-adevăr, este o băutură caldă, însă o doză sănătoasă de cofeină te va ajuta să lupţi cu somnul în noaptea de Revelion! Consumă o băutură de acest tip - sau înlocuitori, cum ar fi ceaiul verde ori negru - la lăsarea serii şi, apoi, nu uita să te menţii cât mai activă.

Sursă foto: dailyglow.com
Autor: Dana Saporan






















 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod