Doar unul din cinci canadieni fumează. Vezi cum au reuşit!

În Canada, fumatul este interzis în spaţiile publice, chiar în parcuri sau în pieţe cu fructe şi vegetale, în anumite oraşe. În restaurante sau baruri nu există spaţiu rezervat

În Canada, fumatul este interzis în spaţiile publice, chiar în parcuri sau în pieţe cu fructe şi vegetale, în anumite oraşe. În restaurante sau baruri nu există spaţiu rezervat fumătorilor, ţigările aflate la vânzare sunt ascunse după sertare speciale, iar vânzarea către minori este, de asemenea, interzisă.

Canadienii sunt, în general, destul de reticenţi atunci când vine vorba de ţigară. (Din acest punct de vedere, românii sunt mai permisivi şi mult mai îngăduitori cu fumătorii.).

Cu toate acestea, potrivit unui studiu al Agenţiei Naţionale de Statistică, Statistics Canada, aproximativ 20% dintre canadieni au raportat că fumează zilnic sau ocazional, cam acelaşi procent raportat cu trei ani în urmă, chiar dacă avertismentele privind riscurile pentru sănătate, inscripţionate pe pachete au devenit, între timp mai mari, pachetele aflate la vânzare nu sunt la vedere, iar fumatul în spaţiile publice este strict interzis. Persoanele cu vârste cuprinse între 20 şi 34 de ani fumează cel mai mult.

În timp ce procentul fumătorilor a rămas aproximativ acelaşi, consumul de băuturi alcoolice însă a scăzut în ultimii ani.

Doar 17% dintre canadienii sunt băutori "înrăiţi", adică beau mai mult de cinci pahare de alcool odată, cel puţin o dată pe lună. În unele provincii canadiene, cum ar fi Ontario, de exemplu, băturile alcoolice nu se cumpără de la supermarket, ci din magazine speciale. De asemenea, vânzarea de băuturi alcoolice către minori nu este permisă, de aceea nu este nimic ieşit din comun ca un vânzător de la un astfel de magazin să ceară un act de identitate clientului înainte de a-i marca la casă produsele.
Canadienii consumă băuturi alcoolice, în special, în weekend, când parcările magazinelor de profil sunt umplu până la refuz.

În schimb, canadienii fac exerciţii fizice. Cel puţin aşa au declarat mai mult de jumătate dintre cei chestionaţi. Aceştia au spus că sunt "moderat activi" sau chiar mai bine. Nu pare a fi însă suficient având în vedere că în jur de 14% dintre adulţi sunt obezi.

În orice caz, 93% dintre canadieni se declară "satisfăcuţi" sau "foarte satisfăcuţi" de vieţile lor.

Citiţi mai multe pe Expat în Canada...

francisca-catan
francisca-catan
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod