Canada de ziua ei

Canada este ţara cu cea mai bună reputaţie din lume. Canadienii şi-au manifestat mândria de a fi cetăţeni ai ţării frunzei de arţar cu câteva zile în urmă, de Ziua Naţională, pe 1

Canada este ţara cu cea mai bună reputaţie din lume. Canadienii şi-au manifestat mândria de a fi cetăţeni ai ţării frunzei de arţar cu câteva zile în urmă, de Ziua Naţională, pe 1 iulie.

La începutul acestei săptămâni, Canada a sărbătorit Ziua Naţională. Canada Day se celebrează cu adevărate surle şi trâmbiţe pe tot cuprinsul ţării. În mod special în această zi, canadienii îşi demonstrează mândria de a fi cetăţeni ai ţării frunzei de arţar. Oamenii se îmbracă în roşu şi alb, se vopsesc pe faţă în culorile drapelului, flutură steguleţe şi ies pe străzi cum rar se întâmplă în alte zile.

În toate oraşele au loc tot felul de manifestaţii, care se sparg seara odată cu focurile de artificii.

Potrivit unui nou studiu, Canada este, pentru cel de-al treilea an consecutiv, ţara cu cea mai bună reputaţie din lume. Studiul Country RepTrak, realizat pe un eşantion de 27.000 de persoane din G8, a măsurat reputaţia a 50 de ţări luând în considerare nivelul de încredere, stima, admiraţia şi respectul faţă de o anumită ţară, precum şi percepţia privind 16 atribute, care includ: siguranţa locului atunci când este vizitat, frumuseţea ţării, cât sunt rezidenţii de prietenoşi şi de primitori, cât de progresive sunt politicile economice ţi sociale ale statului respectiv sau cât de bună este guvernarea.

Pe locurile următoare s-au situat, în ordine: Suedia, Elveţia, Australia şi Norvegia.

Rezultatele studiului scot în evidenţă caracteristicile cărora oamenii le dau cea mai mare importanţă atunci când vine vorba de evaluarea reputaţiei unei ţări: stabilitatea politică, nivelul de trai ţi lipsa unor majore inechităţi în ceea ce priveţte veniturile populaţiei, toate acestea fiind trăsături comune ale ţărilor care ocupă primele cinci locuri ale topului.

O reputaţie foarte bună este esenţială atât pentru atragerea de investiţii străine, cât şi a unui capital uman de valoare.

În plus, ospitalitatea sau lipsa de ospitalitate a rezidenţilor pot influenţa decizia oamenilor de a vizita sau, respectiv, evita, o anumită ţara. Continuarea pe Expat în Canada...

francisca-catan
francisca-catan
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod