Canada are părţile ei bune şi rele. Dar ţi se potriveşte?

Canada a fost multă vreme considerată cea mai bună ţară din lume. Slogan, trecut în timp, la capitolul mituri. Canada este o ţară în topul celor mai bune, potrivit statisticilor, este

Canada a fost multă vreme considerată cea mai bună ţară din lume. Slogan, trecut în timp, la capitolul mituri. Canada este o ţară în topul celor mai bune, potrivit statisticilor, este adevărat, dar are şi bune, şi rele. Când vine vorba de a alege, prin proprie iniţiativă, să locuieşti în Canada, nu contează unde o plasează studiile, ci dacă ţi se potriveşte.

CANADA ARE PĂRŢI BUNE:

- Canada este una dintre ţrile cu cea mai scăzută rată a infracţionalităţii din lume. Oraşele canadiene sunt sigure şi liniştite.

Asta nu înseamnă că nu se întâmplă de toate, ca, de exemplu, împuşcături prin mall-uri, dar sunt rare.

- Este una dintre puţinele ţări care îşi ajută cetăţenii la nevoie. Prin diverse programe, în funcţie de situaţie. Că în Canada nu moare nimeni de foame nu este un mit.

- Canada are natură cât vezi cu ochii, inclusiv intraurbană, şi un aer foarte curat în consecinţă. Toronto este o padure, ca şi celelalte oraşe.

- Canada este o ţară unde nivelul de toleranţă vizavi de cetăţeni/rezidenţi este foarte ridicat.

Tocmai a fost realizat un studiu printre mai multe ţări din lume, cărora li se măsura nivelul de toleranţă vizavi de străini (cu referire la turism). Canada are unul dintre cele mai ridicate niveluri de acceptabilitate la acest nivel.

- Canada este printre puţinele ţări care, printr-un sistem de emigrare destul de bine organizat, dă rezidenţă permanentă cu drepturi depline (în afară de vot) celui care emigrează. Iar în foarte puţini ani rezidentul devine cetatean.

CANADA ARE ŞI PĂRŢI RELE:

- Costuri de întreţinere foarte mari.

Toronto, de exemplu, este un oraş foarte scump, unul dintre cele mai scumpe oraşe din lume. Indiferent dacă este vorba de chirie sau rată la casă, costurile de trai sunt foarte ridicate. Apoi, asigurarea la maşină este, de asemenea, foarte scumpă. Pentru un şofer începător poate ajunge şi la 350 de dolari pe lună. Mulţi canadiani trăiesc de la un salariu la altul după ce îşi plătesc facturile. Dar nu numai din cauza costului ridicat al bill-urilor, ci şi a stilului lor de viaţă.
Cheltuiesc tot ce au. Nu e suficient să ai un job ca să te descurci în Canada. Ci trebuie să ai un job bun. Iar un job bun nu este uşor de găsit.

- Sistemul de networking şi piaţa ascunsă a job-urilor. Acestea sunt metode mai la îndemâna într-un mediu concurenţial foarte puternic. Citiţi continuarea pe Expat în Canada...

francisca-catan
francisca-catan
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod