Canada are cele mai bune orașe din lume. Vezi de ce sunt speciale!

Vrei să trăiești în cele mai bune orașe din lume? Canada oferă trei opțiuni. Vancouver, Toronto și Calgary sunt considerate printre cele mai stabile orașe din lume. Acestea oferă un sistem

Vrei să trăiești în cele mai bune orașe din lume? Canada oferă trei opțiuni. Vancouver, Toronto și Calgary sunt considerate printre cele mai stabile orașe din lume. Acestea oferă un sistem de sănătate și de educație bune, dar și un mediu de calitate. Unii canadieni care trăiesc în aceste orașe contrazic totuși studiul, pe motiv că, deși frumoase, sunt scumpe, sistemul sanitar nu e perfect, iar infrastructura are nevoie de imbunătățiri.

Când vine vorba despre cele mai bune orașe din lume în care se trăiești, Vancouver (din provincia British Columbia), Toronto (Ontario) și Calgary (Alberta) fac parte dintre ele, aceste trei orașe canadiene menținându-și pozițiile bune în lista întocmită de Economist Intelligence Unit (EIU), dată recent publicității.

Acest trio al orașelor canadiene vin în spatele orașelor Melbourne (Australia) și Viena (Austria), topul celor cinci rămânând neschimbat în ultimii trei ani.

Înainte, orașul canadian Vancouver a fost considerat cel mai bun oraș din lume în care poți să trăiești.

Raportul listează 140 de orașe din toată lumea, ținând cont de cinci parametri: stabilitate, sistem de sănătate, cultură și mediu, educație și infrastructură.

Ce spun canadienii despre acest top? Mulți dintre ei, care și-au exprimat opinia pe Pulse of Canada, contrazic studiul pe motiv, că cel puțin Vancouver este un oraș extrem de scump, iar sistemul de sănătate, nici pe departe unul foarte bun având în vedere faptul că pentru a vedea un specialist, canadianul trebuie să aștepte și luni de zile.  (Sistemul de sănătate canadian este public, nu există alternativă privată).

Pe de altă parte, în ceea ce privește costurile ridicate de trai pe care canadienii le aduc în discuție, potrivit unui alt studiu, publicat tot anul acesta, dar de către Mercer, nici Vancouver, nici alt oraș canadian nu se află în top 10 cele mai scumpe orașe din lume, primele poziții fiind ocupate de către Luanda (Angola), Moscova (Rusia) și Tokyo (Japonia). Citește mai multe pe Expat în Canada...

francisca-catan
francisca-catan
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod