Ziua cartierului Cotroceni o initiativa a ÎnCotroceni: Oameni, idei, Poveşti

De Ziua cartierului Cotroceni, eveniment desfăşurat cu sprijinul Ordinului Arhitectilor din Romania – Filiala Bucuresti, in cadrul Anualei de Arhitectura 2015, am avut parte de toate: de nori si de soare, de ploaie si de vant. Dar mai mult decat de niste simple stari ale vremii, am avut parte de o zi speciala, creata de oamenii care au venit in curtea si casa Ota. Ne-am intalnit cu prieteni si cu vecini mai tineri sau mai varstnici, unii veniti cu bicicleta, altii in baston sau in scaun cu rotile. Am povestit si ne-am cunoscut mai bine intre noi, cei care iubim Cotroceniul.
Pe multi poate ca ii stiam de prin cartier, de la Supermarketul Nic, sau pur si simplu de pe strada. La un pahar de vin si printre pozele udate de ploaie, am stat de vorba si am aflat si mai multe povesti din Cotroceni, altele decat cele “spuse” de fotografiile expozitiei “Oameni si Povesti din Cotroceni”.

Lumea a targuit de la standurile aduse InCotroceni de business-rile de cartier: Merlin, Assamblage - Școala De Bijuterie Contemporană, Wagner Arte Frumoase şi Poveşti, Baroque Books & Arts si Ploosh. Copiii s-au jucat cu nisipul kinetic, au desenat case din Cotroceni cu Matei, au impletit margele si coliere din materiale naturale cu Claudia si au facut karate cu Flavius.
Intre timp, parintii s-au bucurat de meniurile cu arome persane aduse de Reza, au admirat picturile lui Nicolae, au facut yoga cu Elena, sau au participat la atelierul motivational "Înțelepciunea munților înalți", cu Claudia.

Pe parcursul zilei am ascultat doua concerte de jazz aduse InCotroceni de Gabriela Costa & Alex Man si de Alexandru Arcus si Adi Stoenescu duo. Pe seara, ne-am bucurat de filmele documentar aduse de Docuart si de proiectiile 3d facute de Sorina si de Aural Eye.

Cufarul cu opinii s-a umplut de chestionarele completate de cotrocenari si asa vom putea identifica si prioritiza actiunile pe care vrem sa le intreprindem in viitorul apropiat in cartierul nostru.
„Gazeta de perete” a gazduit petitia catre Enel impotriva practicii de a monta panourile electrice pe gardurile Cotroceniului. Petitia fost semnata de peste 150 de persoane si va fi inaintata Enel saptamana urmatoare.

Iubim Cotroceniul si vrem sa il pastram frumos!

Program:

10.00: Inaugurarea expoziției de fotografie „Oameni şi Poveşti din Cotroceni”

10.00–19.00: Târg cu obiecte frumoase din cartier:

* Wagner Arte Frumoase şi Poveşti

* Baroque Books & Arts

* Assamblage - Școala De Bijuterie Contemporană

* Ploosh

10.00–19.00: Vizitarea expoziției de pictură a artistului Nicolae Comănescu *Galeria 26

10.30–11.30: Atelier de pictură pentru copii, cu artista Măriuca Stanciu *Galeria Romniceanu (în aer liber)

11.30-12.30: Atelier de explorare creativă pentru copii - decorațiuni din materiale naturale - cu Claudia Damoc (în aer liber)

13.30-14.30: Concert de muzică braziliană şi românească interbelică, cu Gabriela Costa & Alex Man (în aer liber)

14.30-16.00: Curs de YogaGym pentru adulți, cu Elena Ungureanu (mansardă)

16.30-17.30: Lecție de karate pentru copii, cu Flavius Predoi (mansardă)

17.30-18.30: Atelier motivaţional pentru adulţi "Înțelepciunea munților înalți", cu Claudia Damoc

20.30-21.30: Concert de jazz instrumental, cu Alexandru Arcuș și Adi Stoenescu duo

21.30-22.30: Proiecție de filme documentare în aer liber - Docuart

*Vibraţia (r.
Germain Kanda) – 14 min.

*Stremţ 89 (r. Anda Puşcaş, Dragoş Dulea) – 13 min.

22.30: Natural street texture (3d mapping) de Sorina Dumitru

Meniul de prânz/seară a fost adus ÎnCotroceni de Reza şi a fost plin de arome persane!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod