Wella Professionals şi UNICEF: Atelierul de Formare din Piatra Neamț – un parteneriat public-privat în beneficiul adolescenţilor vulnerabili

Wella Professionals, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Neamţ și UNICEF România au inaugurat vineri, 12 septembrie 2014, Atelierul de Formare „Învăţ, știu, pot” din Piatra Neamț. Wella Professionals, una dintre cele mai importante mărci de produse profesionale pentru îngrijirea părului, colaborează împreună cu UNICEF, cea mai mare organizaţie din lume ce promovează drepturile copilului, pentru a oferi un viitor mai bun tinerilor vulnerabili prin formarea abilităţilor de viaţă, cursuri de coafură şi mentorat.
„Suntem mândri că putem fi parte din acest proiect minunat şi le putem oferi  tinerilor o perspectivă FRUMOASĂ în viaţă. A fi un bun coafor reprezintă o şansă reală de a fi integrat în societate şi a capăta încredere că iţi poţi lua viaţa în propriile mâini. Comunitatea coaforilor din România este o mare familie, Wella fiind un liant în această comunitate. Ne bucură deschiderea cu care a fost primită campania Wella Making Waves lansată în Septembrie 2013 la Focşani. Răspunsul de simpatie precum şi dorinţa multor hairstilişti de a fi parte din acest proiect ne arată că suntem pe drumul cel bun. Pregătim o echipa de mentori români – stilişti experimentaţi ce au capacitatea de a fi formatori – pentru a sprijini educaţia profesională a tinerilor de la cele două ateliere de formare deschise în România’’ a declarat Cristina Rîcu, Marketing Manager Wella, Professional Brands Marketing&Distribution SRL.

La eveniment au fost prezenți: membrii din conducerea Consiliului Judeţean Neamţ, oficiali ai DGASPC Neamț, reprezentanți ai autorităților locale, precum și membrii ai echipelor UNICEF și Wella.

„UNICEF consideră că formarea profesională reprezintă o componentă importantă a educaţiei incluzive şi de calitate care poate contribui la promovarea încadrării în muncă a tinerilor.
Această iniţiativă reprezintă un exemplu excelent de parteneriat public-privat în beneficiul celor mai vulnerabili adolescenţi, ajutându-i să iasă din cercul vicios al sărăciei,” a afirmat Eduard Petrescu, Coordonator Programe UNICEF România. „Ne bucurăm că Wella susţine această iniţiativă nu doar cu bani: pune de asemenea la dispoziţie cunoştinţele şi mentoratul de care au nevoie adolescenţii vulnerabili pentru a deveni profesionişti şi a-şi construi o viață mai bună,”
a adăugat Eduard Petrescu.    

Partea de mentorat a acestui parteneriat inovator încheiat între Wella şi UNICEF implică profesionişti în coafură din întreaga lume care vin la atelierele de formare din România şi Brazilia pentru a împărtăşi tinerilor din cunoştinţele şi competenţele lor profesionale cu scopul de a-i ajuta să îşi construiască o carieră în acest domeniu.
 

„Evenimentul de astăzi reflectă preocuparea permanentă a instituţiei noastre de a susţine orice iniţiativă menită să faciliteze integrarea socio-profesională a tinerilor din sistemul de protecţie socială din judeţul Neamţ. Acest proiect este una din cele mai reuşite colaborări cu sectorul neguvernamental, respectiv cu UNICEF şi Wella, prin modul de abordare şi suport acordat tinerilor noştri, axat pe dezvoltarea abilităţilor şi aptitudinilor personale ale acestora”, a declarat Cristina Păvăluță, Director General DGASPC Neamț.

Potrivit datelor UE, în jur de 40% dintre copiii români trăiesc în sărăcie sau prezintă risc de sărăcie. Ca şi în multe alte state europene, găsirea unui loc de muncă reprezintă o problemă majoră pentru tineri. Aproximativ 22% dintre adolescenţii şi tinerii cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani sunt şomeri.
România înregistrează o rată ridicată – aflată în continuă creştere – a tinerilor care nu sunt nici angajaţi, nici cuprinşi într-o formă de educaţie şi formare (16,8% în 2012). Iniţiativa „Making Waves” face parte din demersurile realizate de UNICEF în România pentru a creşte accesul la o educaţie de calitate, pentru a proteja copiii vulnerabili împotriva violenţei şi abuzului şi a promova un stil de viaţă sănătos, oferind în acelaşi timp o nouă şansă adolescenţilor vulnerabili. Finanţarea oferită de Wella susţine modelul UNICEF de servicii bazate pe comunitate în peste 30 de comunităţi, precum şi Atelierele de Formare de la Focşani și Piatra Neamț. Anual, aproximativ de 20 de adolescenţi vulnerabili provenind din sistemul public de protecţie a copilului sau din familii foarte sărace vor beneficia de acest tip de formare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod