Voteaza proiectele celor doi studenti romani calificati in prima etapa a competitiei internationale Electrolux Design Lab 2015

Etapa de votare pentru semifinalele concursului international Electrolux Design Lab se apropie de final. In acest stagiu, Romania este reprezentata de doi studenti, care concureaza cu tineri din toata lumea. Ei mai pot fi sustinuti prin voturi pana pe 29 mai.

Toti cei care isi voteaza proiectele preferate pe platforma dedicata concursului (www.electroluxdesignlab.com) intra in cursa pentru unul dintre trei premii puse la bataie daca, dupa validarea votului, raspund la intrebarea „De ce este proiectul votat de tine cel mai bun dintre cele 100 inscrise in #DesignLab2015?”. Premiile puse la bataie sunt: un set complet de ustensile pentru bucatarie Electrolux, un aspirator Ergorapido si un mixer vertical Electrolux.

In acelasi timp, fiecare vot aduce proiecte mai aproape de urmatoarea etapa.

In aceasta faza, din cele 100 de inscrieri, 35 vor trece in semi-finale. Dintre acestia, cele mai votate cinci proiecte vor avansa automat, iar 30 vor fi selectate de catre expertii Electrolux. Cei 35 de semi-finalisti vor fi anuntati pe 8 iunie.

Cele doua concepte romanesti care concureaza in aceasta etapa a Electrolux Design Lab sunt:

YoYoAir – un purificator de aer alimentat cu energie solara, propus de Adelina Ionela Tripon (22 de ani, Timisoara, Universitatea de Vest). Purificatorul YoYoAir poate fi folosit atat precum o jucarie YoYo, timp in care se incarca, dar si drept purificator de aer capabil sa identifice zonele cu mirosuri neplacute si sa le elimine.


Choose and Try – un laborator culinar, propus de Pavel Radulescu (19 ani, Bucuresti, Universitatea de Arte Decorative si Design).

Dispozitivul propus permite testarea unei retete sau combinatii unice de ingrediente cu ajutorul printarii unei mostre 3D si apoi ofera informatii despre pasii necesari obtinerii preparatului respectiv.



Cum se voteaza


Proiectele romanilor inscrisi in aceasta etapa pot fi vizualizate si votate accesand butonul„View all concepts” din http://electroluxdesignlab.com/2015/, urmat de selectarea tarii. Pentru inregistrarea unui vot, trebuie introduse adresa de email sau contul de Facebook/ Twitter. Pe adresa mentionata va fi trimis un email cu un link ce trebuie accesat, pentru validarea votului.

Proiectele ajunse in semifinale concureaza pentru premiului intai al competitiei Electrolux Design Lab, care consta in 10.000 de euro, pentru premiul al doilea, care are o valoare de 6.000 de euro, sau pentru premiul al treilea de 4.000 de euro.

De asemenea, in cadrul concursului, conceptul cu cele mai multe voturi online va primi Premiul Publicului, constand in 2.000 de euro.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod