Voluntarii mişcării naţionale „Şi Eu Trăiesc Sănatos! SETS” au susţinut 95 lecţii deschise în şcoli, promovând sportul şi alimentaţia echilibrată

Luna mai reprezintă varful intervenţiilor în şcoli bazate pe metodologii recunoscute internaţional, din cadrul mişcării naţionale “Şi eu trăiesc sănătos!” – SETS. Astfel, 95 de lecţii deschise au fost susţinute de voluntarii Fundaţiei PRAIS şi viu animate de pasionaţii studenţi voluntari din cadrul Universităţii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti (UNEFS) şi Facultății de Educaţie Fizică şi Sport din Cluj - adevărate modele pentru copii. 
În cele 27 şcoli selecţionate în oraşele Bucureşti şi Cluj Napoca,  au participat la lecţiile deschise peste 5.600 de elevi din clasele I-IV şi peste 240 cadre didactice.
„Într-o explozie de energie şi vitalitate, 100 de studenţi-voluntari  de la UNEFS din Bucureşti şi FEFS Cluj au prezentat elevilor beneficiile alimentaţiei echilibrate pentru un corp şi o minte sănătoasă,  i-au implicat în jocuri sportive special create pentru activităţi extracurriculare. La toate acestea s-au adăugat demonstraţii  de măiestrie ale tinerilor sportivi. Buna dispoziţie şi exemplul personal au constituit o puternică motivaţie pentru copii de a face mişcare, de a considera sportul o sursă de sănătate şi distracţie în timpul liber”  a declarat Silvia Bucur, Preşedintele Fundaţiei PRAIS, iniţiatoarea SETS.

„UNEFS  susţine de 4 ani în calitate de partener dedicat mişcarea SETS,  promovând direct în rândul elevilor din ciclul primar beneficiile practicării activităţilor fizice.
Angrenarea studenţilor voluntari într-un asemenea proiect contribuie la promovarea sportului de masă şi a stilului de viaţă sănătos în rândul copiilor, prin oferirea unor modele sociale de urmat.  Sportul dezvoltă calităţi fizice şi umane deosebite, de aceea încurajăm şi susţinem această mişcare naţională”
, a declarat Prof. univ. dr. Viorel Cojocaru, rectorul Universităţii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti.

Anual, cei mai activi 15 studenţi voluntari din cadrul UNEFS sunt premiaţi de către Fundaţia PRAIS în cadrul unei ceremonii desfăşurate sub însemnele mişcării naţionale.
Mişcarea SETS, face parte din Epode International Network – EIN, cea mai mare reţea globală de prevenire a obezităţii, ce reuneşte 36 de programe cu metodologii similare din 24 de ţări printre care: Franţa, Belgia, Spania, Olanda, Grecia, Canada, Brazilia, Mexic, Polonia, Portugalia, Australia şi Noua Zeelandă, în cadrul căreia mişcarea SETS este membru activ.
Reţeaua EIN din care face parte SETS a fost desemnată de către DG SANCO drept "Best Health promotion European project", iar intervenţiile pe activităţi fizice din cadrul mişcării “Şi eu trăiesc sănătos!” - SETS au fost apreciate ca un model de bună practică.

Lecţiile deschise se adaugă seriei de activităţi dezvoltate de către elevii voluntari în cadrul Cluburilor SETS – Mişcare şi Distracţie, un nou concept de educare ludică dezvoltat în şcoli. Peste 10.000 de elevi s-au înscris până acum pe www.sets.ro în competiţiile anuale ale celor mai active Cluburi SETS.

În România, de la lansare și până în prezent SETS a integrat în mişcare peste 94.500 de elevi din ciclul primar din 252 de şcoli din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Roman, 3.000 de cadre didactice şi peste 200.000 de părinţi, 2 milioane - public larg.
Portalul mişcării – www.sets.ro înregistrează peste 77.000 de vizitatori, iar pagina de Facebook a SETS - facebook.com/miscareaSETS totalizează la momentul acestui comunicat peste 28.400 de prieteni.

Partenerii mişcării SETS sunt: Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Tineretului şi Sportului, Inspectoratele Şcolare din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Neamţ, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Cluj, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, Federaţia Română de Atletism, Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti, Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Societatea Română de Nutriţie, Federaţia Romalimenta prin sprijinul a 5 companii membre şi Carrefour.

Fundaţia PRAIS a fost înființată acum 11 ani de către compania PRAIS Corporate Communications.
Misiunea acestora este de a promova accesul la educație şi resurse pentru tânăra generaţie,  stilul de viață sănătos, grija față de natură,  economia sustenabila. Cele 15 programe naţionale de marketing social, bazate pe comunitate create şi dezvoltate până acum, vor fi urmate curând de alte proiecte de mare amploare.


www.sets.ro
www.facebook.com/miscareaSETS
www.youtube.com/user/MiscareaSETS
www.praisfoundation.com
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod