VISUL UNEI NOPŢI DE VARĂ ne învăluie la Sala Radio

Ce poate fi mai potrivit în primele zile de vară decât o imaginară călătorie muzicală către Visul unei nopţi de vară? La doar 17 ani, compozitorul romantic Felix Mendelssohn a conceput o uvertură inspirată de celebra piesă de teatru a lui Shakespeare, urmată apoi de o suită pe care a definitivat-o cu puţini ani înainte de dispariţia sa. Lucrarea a devenit foarte cunoscută mai ales graţie celebrului Marş Nupţial, după ce, în 1858, marşul a fost interpretat la căsătoria Prinţesei "Vicky" (fiica reginei Victoria) cu Prinţul Friedrich al Prusiei.

Vineri, 13 iunie (19.00), la Sala Radio, Visul unei nopţi de vară va prinde viaţă în interpretarea ORCHESTREI NAŢIONALE RADIO, sub bagheta dirijorului de origine italiană DAVID CRESCENZI. Muzicianul este invitat permanent al Operei Naţionale Române Timişoara, iar  cartea sa de vizită include o variată experienţă artistică la Teatrul „St. Carlo” din Napoli, Opera din Cairo (Egipt) sau Teatrul „Carlo Felice” din Genova şi alături de ansambluri ca Orchestra Operei din Zagreb, Orchestra de Cameră din Bologna, Filarmonicile din Alessandria şi Piemonte, Orchestra Teatrului Reggio din Parma ş.a.

Evenimentul se va derula cu participarea sopranei VERONICA ANUŞCA  şi a mezzosopranei MIHAELA IŞPAN şi este susţinut cu sprijinul Operei Naţionale Bucureşti.

Veronica Anuşca se bucură de o activitate bogată la Bucureşti şi în ţară, colaborează cu diferite instituţii printre care Opera Naţională Bucureşti, Filarmonica “George Enescu” Bucureşti, Radiodifuziunea Română, Filarmonica “Ion Dumitrescu” din Râmnicu-Vâlcea, Filarmonica Botoşani şi este solista Catedralei Sf. Iosif Bucureşti. A urmat cursuri de specializare cu nume importante precum: Cristian Badea, Georg Beckmann, Marina Krilovici, Ionel Pantea, Mariana Nicolesco, etc. şi are un palmares impresionant de premii şi distincţii.
Mezzosoprana Mihaela Işpan este în prezent solistă a Operei Naţionale din Bucureşti şi a colaborat cu Filarmonicile din Arad, Timişoara precum şi cu Filarmonica George Enescu, cu Operele Naţionale din Cluj-Napoca şi Timişoara, Corul De Juventute al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.
Îşi va da concursul Corul Academic Radio, pregătit de dirijorul DAN MIHAI GOIA.

Tot în seara de 13 iunie veţi asculta şi una dintre cele mai apreciate partituri pentru vioară şi orchestră: Concertul în mi minor pentru vioară şi orchestră, de asemenea creaţie a lui Mendelssohn.
Concertul va fi o ocazie de a îl aplauda pe violonistul GABRIEL CROITORU, care a obţinut, din anul 2008, prin concurs, dreptul de a cânta pe vioara de patrimoniu universal Guarneri del Gesu, care a aparţinut lui George Enescu, instrument aflat în administrarea Muzeului Naţional „George Enescu”.

Cu peste o mie de apariţii scenice, violonistul Gabriel Croitoru este un muzician cu o bogată prezenţă în viaţa muzicală: solist concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio România, al Filarmonicii din Ploieşti şi prim violonist al Cvartetului de Stat „Transilvan” al Filarmonicii din Cluj-Napoca.  

Gabriel Croitoru a evoluat ca solist în compania unor orchestre importante din întreaga lume, cum ar fi: London Royal Philharmonic, Orchestra de cameră "Regina Sofia“, orchestrele simfonice din Monte-Carlo, Salonic, Malaga, Sevilla, Galicia, Pamplona, Cannes, Lyon ş.a.
A fost aplaudat în recitaluri în: Franţa, Spania, Germania, Belgia, Olanda, Italia, China, Bulgaria, S.U.A.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, în Magazinele Germanos şi la Casa de Bilete a Sălii Radio.

Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.  

Accesul la Sala Radio, cu transportul în comun, se poate face cu liniile de tramvai nr. 24 şi 44 până la staţia „Radio România” – Piaţa Virgiliu (Str. Berzei la intersecţia cu Ştirbei Vodă, în apropierea străzii Berthelot). Puteţi de asemenea alege mijloacele de transport care circulă în apropiere – Str.
Mircea Vulcănescu, Str. Berzei, Str. Ştirbei Vodă, Bul. Eroilor, Calea Plevnei, Bul. Dinicu Golescu - autobuzele 133, 178, 126, 168, 226, 368 etc.

 

Foto: Virgil Oprina

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod