Un vin rosu sec si un vinars au luat Marea Medalie de Aur la International Wine Contest Bucharest 2014!

Pe 3 iunie, International Wine Contest Bucharest 2014 (IWCB) a premiat cele mai bune vinuri si distilate de origine viti-vinicola din cele 712 probe care au intrat in competitia desfasurata in perioada 22-25 mai, la Biblioteca Nationala a Romaniei.

Anul acesta, in competitia IWCB (www.iwcb.ro) au intrat 19 tari, iar probele inscrise au provenit de la 56 producatori romani, 59 producatori straini si 9 importatori care au inscris probe de la alti 55 producatori straini. Asadar, au fost inscrise probe de la 170 producatori: 33% producatori romani si 67% producatori straini, a caror jurizare a fost facuta pe tablete, pentru a asigura o securitate cat mai ridicata a procesului de acordare a medaliilor.

Comisiile de jurizare au fost constituite din 12 jurati straini si 9 jurati romani.

Cei 12 jurati straini provin din tari ca Franta, Italia, Germania, Elvetia, Statele Unite, Columbia, Bulgaria, Moldova, dar si din tari reprezentate pentru prima data in juriu: Hong Kong, Polonia, Croatia, Slovacia. Medaliile acordate sunt repere importante pentru profesionisti si pentru iubitorii vinului. Ierarhia creata de IWCB reprezinta baza pentru selectiile restaurantelor, pentru listarile magazinelor specializa, pentru pasionatii de vinuri.



Topul tarilor dupa numarul de probe inscrise in concurs este urmatorul:


Romania - 395 probe, dintre care 30% medaliate
Moldova - 110 probe, dintre care 34% medaliate
Italia - 68  probe, dintre care 24% medaliate
Franta - 38  probe, dintre care 42% medaliate
Portugalia - 23  probe, dintre care 30% medaliate
Bulgaria - 15  probe, dintre care 47% medaliate

Nivelul excelent al concursului a facut ca un vin rosu si un vinars de 28 de ani din Romania sa isi adjudece cea mai pretioasa distinctie, Marea Medalie de Aur:
LacertA Cuvee IX – Cabernet Sauvignon, Merlot, Feteasca Neagra, Syrah 2011, al producatorului Fine Wine
JAD – vinars de 28 ani, al producatorului VINCON VRANCEA

Cele 225 medalii acordate au fost repartizate astfel:
2 Marea Medalie de Aur      1%
76 Medalia de Aur             34% din total medalii si 11 % din total probe de vin inscrise
147 Medalia de Argint       65% din total medalii si 20% din total probe de vin inscrise



Concursul International de Vinuri Bucuresti, ajuns anul acesta la cea de-a XI-a editie, devine unul dintre cele mai importante concursuri ale Europei Centrale si de Est.


Lista vinurilor premiate la International Wine Contest Bucharest, pentru fiecare editie, o gasiti pe site-ul oficiasl al concursului: www.iwcb.ro.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod