Tragedie colectivă. 31 de morți la un concert rock din București!

Un incendiu produs de focul de artificii a provocat o dramă în noaptea de vineri. 30 de persoane au murit şi peste 100 de răniți au fost duși la spitalele din Capitală. Procuratura a început o anchetă.

UPDATE: Încă o victimă a incendiului de la clubul Colectiv, o tânără de 26 de ani, a murit, la Spitalul Bagdasar, numărul celor care şi-au pierdut viaţa în incendiu ajungând la 30. Un număr de 29 de persoane internate în spitale din Capitală în urma incendiului izbucnit în clubul Colectiv nu au fost încă identificate, în timp ce identitatea altor 38 de răniţi a fost stabilită, anunţă Parchetul instanţei supreme, care precizează că audierile la Poliţia Capitalei continuă.

 

Ceea ce trebuia să fie o petrecere de Halloween s-a transformat în cea mai mare tragedie a anului.

În Clubul Colectiv de pe Splaiul Unirii, strada Tăbăcarilor, s-a produs un incendiu provocat de focul de artificii lansat în interiorul incintei.

La acea oră, în Colectiv erau peste 200 de oameni. Trupa Goodbye To Gravity își lansa albumul Mantras of War. Intrarea în club a fost liberă și a început de la ora 20.30, conform unui comunicat oficial ce anunța evenimentul. Pe parcursul concertului ceva n-a funcționat. 

Explozia de vineri seară din clubul din sectorul 4 al Capitalei, soldată cu zeci de morţi şi răniţi, a fost provocată de artificiile din timpul spectacolului, buretele fonic de pe un stâlp al clădirii aprinzându-se, iar ulterior focul s-a propagat la tavan, a declarat un martor pentru Mediafax.

În urma incendiului, la spitale au fost duşi cu ambulanţe sau au ajuns singuri aproximativ 200 de răniţi.

Cei mai mulţi au fost transportaţi la Spitalul Floreasca (50), Spitalul de Arşi (27), Spitalul Bagdasar (24), Spitalul Universitar (16). Alţi răniţi au ajuns la Spitalul Militar, la Elias, Colţea, Pantelimon, Sf. Ioan, dar şi la Spitalul Judeţean Ilfov.

Totodată, Arafat a anunţat numărul de urgenţă pentru rudele victimelor: 021.206.92.91.
 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod