Tendinte pentru nuntile anului 2015

Carmen Ionita, cu o experienta de peste 5 ani in organizarea de evenimente, ne ofera cateva sfaturi in ceea ce priveste tendintele pentru nuntile anului 2015.

Raman la parerea ca, independent de tendintele momentului, fiecare mireasa ar trebui sa-si organizeze nunta pe care o viseaza din copilarie. Totusi, trendurile sunt o buna sursa de inspiratie pentru a pune la punct detaliile si finisajele. Daca sunt aspecte asupra carora nu te-ai concentrat, te poti orienta catre sugestiile specialistilor in domeniu si poti decide ulterior daca sunt pe gustul tau ori ba. Iata cateva idei pentru 2015:

Culori:  In 2015 nuntile in aer liber vor fi la mare cautare. Pantone Color Institute recomanda in acest sens nuantele de albastru marin (aquamarine), albastru indigo (scuba blue) si turcoaz (lucite green) imbinate si imblanzite de nuantele de migdala prajita (toasted almond). Acestea pot fi folosite ca paleta principala de culori atat pentru decor cat si pentru flori.

Despre flori insa, asa cum era de asteptat, am mai multe de spus...

Aranjamente florale:  In 2015 aranjamentele florale vor fi romantice, feminine si diafane. Surprinzator insa este ca acest trend a fost inspirat de nimeni alta decat Kim Kardashian si a sa nunta extravaganta din Florenta. Chiar daca vedeta nu este un real exemplu de urmat atunci cand vine vorba de bun gust, aranjamentele florale de la nunta sa au facut impresie buna in randul designerilor florali. Trendul general de aceasta poarta numele de „lux romantic” si se concentreaza pe asocierea dintre orhidee cu hortensii si zambile in culori pastelate.   O alta directie de urmat in tendintele anului 2015 sunt aranjamentele florale tip „gradina salbatica” realizate din flori in sezon, locale, imbinate cu materiale naturale.
„Clasic si curat” este al treilea trend care mi-a atras atentia in materie de aranjamente florale: buchete compacte, monocrome, formate dintr-un singur tip de flori (trandafiri sau cale) in nuante de ivoriu si crem. Colectia de flori VeraWang realizata de Interflora este un bun exemplu in acest sens.

Decor:  Spunem la revedere materialelor stralucitoare! Cuprul a revenit in atentia publicului chiar si atunci cand vine vorba de verighete. Il recomand asadar ca material pentru sfesnice insa cand vine vorba de verighete, prefer sa raman la tendinta lansata de celebritati precum Blake Lively - clasicul aur galben sau roz. Luminile sunt un alt punct interesant din lista tendintelor in decor: lumanarile trec in plan secundar in 2015 si fac loc becurilor mici si discrete, rasfirate in diferite colturi de natura (va amintesc ca 2015 este anul nuntilor in aer liber).
O arcada din becuri cu lumina calda, ghirlande de lumini in copaci sau felinare rasfirate intr-o dezordine ordonata sunt doar cateva idei prin care putem folosi luminile intr-un decor diafan.

Rochii de mireasa:  Nu se poate scrie despre tendintele in nunti fara a discuta macar cateva randuri si despre rochia de mireasa. In anul ce va urma, modelele pentru rochii de mireasa par mai elegante si mai romatice ca niciodata. Va puteti imagina asadar cat sunt de incantata! Ma opresc asupra catorva elemente care mi-au captat interesul:

Umerii cazuti – sexy, romantic si elegant. E nevoie de mai mult?

Manecile de dantela - un look romatic si elegant instaurat (deja de mai bine de 3 ani) de catre Kate Middleton in superba sa rochie Alexander McQueen si regasit in colectia de primavara 2015 a Carolinei Herrera.

Rochii „trompeta”

Volume date de trandafiri supradimensionati - la Monique Lhuillier.

Tortul: „Back to basics” este tendinta principala oferita designerilor de torturi.
Se recomanda culori clasice, atribuite nuntilor (alb, ivoriu, crem) cu design simplu, lipsit de incarcatura. In privinta compozitiei se recomanda ca principal ingredient ciocolata (sa fim seriosi, aceasta tendinta nu va imbatrani niciodata!).   Oricare ar fi alegerea ta finala, te astept in 2015 sa organizam impreuna nunta visurilor tale.

www.carmenevents.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod