Sustine proiectul romanesc in etapa „Alegerea Publicului” din cadrul Electrolux Design Lab

Pana pe 14 septembrie, proiectele calificate in concursul international de design Electrolux Design Lab se afla in etapa de votare „Alegerea Publicului”. Cel mai votat proiect de catre public va primi premiul „Alegerea publicului” si va castiga 2.000 de euro. De asemenea, unul dintre votanti are sansa de a castiga o excursie la Helsinki, Finlanda, pentru a participa la festivitatea de acordare a premiului.
Pasiunea pentru design si ideile pentru tehnologie sustenabila isi dau intalnire la Electrolux Design Lab.  35 de creatii ale tinerilor studenti la design din toata lumea s-au calificat in etapa finala si asteapta voturile juriului si ale publicului.

Mecanismul de votare


YoYoAir, proiectul studentei timisorene calificate in finala, poate fi votat la sectiunea Air Purification de pe site-ul oficial http://electroluxdesignlab.com/2015. In spiritul temei din acest an, „Copii sanatosi si fericiti”, creatia romancei are la baza o jucarie, dar functioneaza ca un purificator de aer alimentat cu energie solara, capabil sa identifice mirosurile neplacute si sa le elimine.

Timisoreanca Adelina Tripon este studenta la Universitatea din Timisoara, iar ideea proiectului sau a pornit de la o problema reala a lumii contemporane - poluarea.
Motivatia ei a fost sa conceapa un produs care sa imbunatateasca sanatatea, fara a necesita un efort sustinut. Pornind de la mecanismul unei jucarii yoyo, ea a creat un obiect care se incarca in timp ce copiii se joaca, dar si prin intermediul unor celule fotovoltaice. De asemenea purificatorul este dotat cu senzori de memorie pentru a se misca cu usurinta in mediul locuibil.

Despre Electrolux Design Lab 2015

Electrolux Design Lab este o competitie care incurajeaza tinerii studenti la design sa proiecteze ideile lor pentru un viitor mai sanatos.
Astfel, Electrolux isi mentine angajamentul de leader al industriei electrocasnice care investeste in evolutia tehnologiei pentru un viitor sustenabil, sustinand tinerii cu potential. Marele castigator al competitiei va fi recompensat cu un premiu de  10.000 EUR si un stagiu de sase luni, platit, la un centru de design Electrolux. Castigatorii acestui concurs din editiile anterioare si-au continuat activitatea in cadrul Electrolux la finalul stagiului. Premiul al doilea are o valoare de 6.000 EUR, iar cel de-al treilea de 4.000.
Favoritul publicului va primi distinctia „Alegerea Publicului” si un premiu in valoare de 2.000 EUR.

Participantii inscrisi trebuie sa puna bazele conceptului si sa-l dezvolte pana la faza de prototip pe parcusul competitiei. Ei vor posta evolutia creatiei lor pe platforma de blog a competitiei si vor primi feedback de la expertii Electrolux. Finala va avea loc in luna octombrie 2015 si va fi jurizata de designeri de produs cu renume international.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod