Salvați Copiii organizează, pentru al 14-lea an consecutiv, Festivalul Brazilor de Crăciun

Salvați Copiii România a dat startul înscrierilor pentru cea de-a 14 ediție a Festivalului Brazilor de Crăciun, continuând astfel tradiția organizării celui mai mare eveniment anual de strângere de fonduri din România. Toate sumele obținute de pe urma evenimentului sunt destinate finanțării programelor noastre educaționale, în vederea asigurării accesului la educație a copiilor proveniți din medii defavorizate.
Până acum, grație Festivalului Brazilor de Crăciun, organizația Salvați Copiii a reuşit strângerea a circa 3 milioane de euro, utilizați pentru asistarea a aproape 20.000 de beneficiari, prin (re)integrarea școlară a copiilor nevoiți să muncească și facilitarea accesului la educație și prevenirea abandonului școlar în rândul celor din comunitățile defavorizate. Programele educaționale pe care le desfășurăm pornesc de la nevoi clare, puse în evidență de statisticile oficiale. Câteva dintre aceste cifre, pe scurt:

* 387.000 de copii cu vârste cuprinse între 3 şi 17 ani, reprezentând 12% din totalul populației din această grupă de vârstă, nu sunt înscriși în nicio formă de învățământ.
* Există, în țara noastră, între 81.500 (estimări oficiale) și 350.000 (estimările mediului ONG) de copii ai căror părinți muncesc în străinătate.
* Unul din zece copii trăiește în gospodării în care nicio persoană nu are un loc de muncă.
„Le mulţumim tuturor celor care au ne-au sprijinit în cadrul edițiilor anterioare și invităm companiile interesate de investiția în viitorul acestor copii să ni se alăture și anul acesta.
Este o gală caritabilă - fanion, în care mondenul, luxul, se îmbină cu o cauză cu greutate, căreia încercăm, inclusiv pe această cale, să-i găsim rezolvare”, a declarat Preşedintele Executiv al Salvaţi Copiii România, Gabriela Alexandrescu.

Anul acesta, festivalul are o identitate vizuală nouă, ce amintește de ilustrațiile cu alfabetul limbii române din vechiul abecedar. În cuvintele lui Mihai Pascu, director de creație în cadrul eventures, agenția care a conceput noul vizual, „am folosit aceste imagini ca simbol pentru educația primară, de bază, la care orice copil din România anului 2014 ar trebui să aibă acces. Realitatea ne arată că, deși pentru majoritatea copiilor educația reprezintă o garanție, în țară încă există mii de copii pentru care mersul la școală este un deziderat, și nu o certitudine. Vrem să atragem atenția asupra faptului că dreptul la educație este al tuturor copiilor, indiferent de condiția socială, că școala nu este și nu trebuie să fie un privilegiu și că organizația Salvați Copiii este aici ca să ofere șansele la învățătură cuvenite”.

Atracția principală a calendarului social de iarnă, Festivalul Brazilor de Crăciun reunește la fiecare ediție cei mai influenți antreprenori, oameni de business și de media, în scopul strângerii de fonduri pentru sprijinirea proiectelor educaționale ale Salvaţi Copiii România.
Evenimentul este organizat sub forma unei licitații speciale de brazi de Crăciun, concepuți exclusiv pentru această ocazie de unii dintre cei mai cunoscuţi designeri din țară. Creatorii confirmați pentru acest an sunt Doina Levintza, Lena Criveanu, Stephan Pelger, Iris Șerban, Rhea Costa, Malvina Cervenschi, Mihnea Ghilduș (pentru DIZAINAR), Carmen Ormenişan, Anca Fetcu (pentru Bucharest Design Center), Ramona Filip, Laura8, Anca Lungu, Alexandru Ghilduș, Irina Neacșu, Andreea Bădală (pentru Murmur). Anul trecut, brazii au fost licitați cu sume cuprinse între 700 și 6.300 de euro (foto).

Conferința de presă va avea loc în data de 19 noiembrie, iar gala propriu-zisă, în seara zilei de 4 decembrie, gazdă urmând să fie, în ambele cazuri, elegantul complex Stejarii Country Club.  

Până atunci, vă stăm la dispoziție pentru orice întrebări, studii de caz ale copiilor asistați prin intermediul fondurilor strânse sau interviuri cu reprezentanții organizației noastre, cu membri ai comitetului de organizare (Andi Moisescu, Andreea Raicu, Amalia Năstase, Corina Bârlădeanu, Ioana Iordache, Liviu Sfrija, Tereza Munteanu) sau cu designerii care ni s-au alăturat anul acesta.


Salvaţi Copiii România este o organizaţie neguvernamentală activă în domeniul promovării drepturilor copilului din 1990. În cei 24 de ani activitate, peste un milin de copii au beneficiat de programele organizatiei. Membră a celei mai mari organizaţii globale, independente, de promovare a drepturilor copiilor, Save the Children International, organizaţia consideră că toţi copiii, indiferent de rasă, religie sau provenienţă socială, trebuie să beneficieze de aceleaşi drepturi. Salvaţi Copiii este implicată în diferite proiecte de educaţie, protecţie socială şi advocacy pentru copiii aflaţi în familii sărace, copiii victimă a violenţei, copiii străzii, copiii refugiaţi etc., lucrând cu copiii şi familiile acestora pentru îmbunătăţirea vieţii lor de zi cu zi şi crearea unor planuri de viitor.

Salvaţi Copiii îşi utilizează experienţa globală pentru a obţine din partea organismelor guvernamentale decizii şi iniţiative de pe urma cărora să beneficieze toţi copiii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod