Românii au prins gustul competiției! MasterChef, numărul 1 în audiențe!

Cel mai bun cooking show din România a câștigat duelul audiențelor și la cea de-a doua ediție difuzată luni seara, clasând PRO TV pe prima poziție. Ingredientele MasterChef: multă emoție, talent pur, nebunie curată și o doză mare de imprevizibil! Adevărații chefi ai României au fost în mare formă și au creat un adevărat spectacol. Chef Patrizia Paglieri, Chef FOA și Chef Adrian Hădean au avut de ales între concurenți pasionați de bucătărie, cu meserii dintre cele mai diverse: de la un designer în artă floristică, până la un pilot.

A doua ediție MasterChef a poziționat PRO TV în topul audiențelor, cel mai exploziv show culinar fiind urmărit de peste două milioane de români la nivel național, în minutul de aur de la ora 20:50. MasterChef, singurul cooking show autentic a surprins și de această dată emoția, teama sau încrederea citită pe chipurile concurenților. Spectacolul culinar a avut la bază reacții spumoase și imprevizibile exprimate atât de chefi, cât și de concurenții hotărâți să plece triumfători de la audiții.

Apriga competiție culinară se dovedește a fi apreciată la nivelul întregii țări. În intervalul difuzării emisiunii, de la 20:31 la 22:30, PRO TV a fost lider pe publicul comercial, obținând o audiență medie de 9,8 puncte de rating și 22,3% cotă de piață, urmat de Antena 1 cu 9.0 puncte de rating și 20,4% cotă de piață. PRO TV a condus și pe segmentul publicului din mediul urban cu 7,5 puncte de rating și 14,5% cotă de piață, pe locul al doilea clasându-se Antena 1 cu 7,2 puncte de rating și o cotă de piață de 13,8%. La nivelul întregii populații a țării, PRO TV a condus detașat cu 7,1 puncte de rating și 13,9% cotă de piață, în vreme ce Antena 1 s-a clasat pe locul second cu 5,8 puncte de rating și 11,3 procente din cota de piață.

Pe publicul comercial cu vârsta cuprinsă între 18 si 49 de ani, în minutul 22:09 emisiunea a atins un vârf maxim de audiență de 15,9 puncte de rating și o cotă de piață de 35,1%, aproape de patru ori mai mult decât înregistra Antena 1 în același minut (4.6 puncte de rating și 10.1% cotă de piață).

Românii au poftă de MasterChef! Bătălia pentru șorțul MasterChef: 13 norocoși!

Noi pretendenți la trofeul MasterChef și-au făcut apariția în ediția de luni seara cu preparate care au stârnit reacții diferite în rândul juriului.

A pășit hotărât în platoul MasterChef, însă odată ajuns în fața chefilor, Paul Siserman a avut parte de o surpriză. Chef Patrizia Paglieri i-a cerut să răstoane din nou preparatul în tigaie, ca apoi să-l monteze la loc în farfurie. Deși presiunea timpului și-a spus cuvântul, Siserman a reușit la final să-i dea pe spate pe cei trei chefi. Gustul echilibrat al preparatului său, tonnarelli al nero di seppia (paste cu negru de sepie) cu creveți, calamar și midii i-a adus fără ezitare primul șort al serii.

Prezența următorului concurent a stârnit tensiune și replici contradictorii, atunci când Chef FOA a decis să-i ofere direct șortul lui Alex Drăgan, un fan convins al muzicii rap sigur că poate crea rețete rafinate ca orice bun cunoscător al gastronomiei.

Supărată că nu a fost consultată, Chef Patrizia a părăsit pentru scurt moment platoul, fără să fie convinsă de calitățile bucătarului amator, cu toate că el a trecut de această etapă.

Ionut Veștemean a pariat pe preparatul său, ficăței în bacon cu sos de coniac, bulete de cartofi și parmezan și a fost aproape sigur că va lua șorțul. Încrederea în sine nu a fost direct proporțională cu așteptările celor trei chefi. Aceștia s-au arătat profund dezamăgiți și nu i-au dat șansa de a merge mai departe în competiție.
Designer în arta floristică, Claudia Zina Obreja spera să obținuă un loc meritat în cadrul competiției. Greșeala pe care a făcut-o, însă, a costat-o scump, atunci când a ornat preparatul, folosind o pensetă de sprâncene. Nici gustul chifteluțelor din somon cu sos din piper roz și paste cu cerneală de sepie nu a încântat papilele gustative ale chefilor, motiv pentru care Claudia nu a trecut de audiții.



A crescut de la 11 ani într-un orfelinat, iar timp de 2 ani a fost nevoit să doarmă sub cerul liber, timp în care a muncit în construcții, prin depozite și a învățat să repare motoare și scutere.

Mihai Marin a venit acum la MasterChef sperând că într-o bună zi va ajunge bucătar profesionist. A gătit medalion din piept de pui cu mozzarella și mere, preparat care i-a adus trei răspunsuri pozitive.

Greta Răchită a venit din Italia, unde s-a mutat în urmă cu mai mulți ani, special pentru a participa la MasterChef România. Dacă în trecut, mâncarea a fost cel mai mare dușman al său, suferind de anorexie, acum gastronomia este un aliat de încredere, transformată într-o pasiune. Emoționată, Greta a pornit în călătoria culinară, reușind luni seara să treacă de audiții.

S-a înscris la MasterChef și a declarat că improvizația în bucătărie este punctul lui forte. Cu toate acestea combinația de spaghetti cu burtă nu l-a ajutat pe Ion Marius Adrian să câștige aprecieri. Dimpotrivă, gustul mâncării sale l-a trimis acasă.
Și pentru Lucian Cioacă a fost o seară reușită la MasterChef. Fost polițist, actual pilot, tânărul în vârstă de 28 de ani a convins doi jurați din trei că poate fi un bucătar talentat.

Dacă în prima seară Chef Adrian Hădean s-a luptat pentru o concurentă, folosind un green card, de această data a venit rândul unul alt jurat să își folosească asul din mâneca.
Chef FOA l-a salvat pe Louis Ranjou cu green cardul său, cerându-i acestuia să nu-l dezamăgească în etapele viitoare.

După reprezentația culinară pusă în scenă de concurenți, la finalul serii 13 dintre ei s-au ales cu șorțul MasterChef.

Din 29 septembrie, cei de acasă vor viziona săptămânal două episoade MasterChef, în fiecare luni și marți, la PRO TV!

MasterChef - Prinde gustul competiţiei, la PRO TV!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod