Restaurant Samurai – savoare autentic japoneză

S-a deschis restaurantul tradiţional japonez, Samurai, situat în Centrul Vechi, pe strada Şelari, într-un spaţiu ce îmbină simplitatea ambientală japoneză cu accente exotice. Deschiderea restaurantului a fost sărbătorita vineri seara de reprezentanţi ai Ambasadei Japoniei la Bucureşti şi de celebrităţi precum Andreea Marin, Laura Cosoi, Aylin, Anna Lesko şi mulţi alţii.
Bucătăria japoneză, recunoscută internaţional ca una dintre cele mai sănătoase din lume, a fost recent înregistrată în Patrimoniul UNESCO. Restaurantul Samurai îşi propune să aducă gustul adevărat al Japoniei printr-un meniu care are la baza produse exclusive, aduse din Ţara Soarelui Răsare.

Meniul conţine o gamă variată de sushi, iar printre noutăţi se remarcă: „ramen” - supa japoneză a cărei tradiţie recomandă sorbirea sa zgomotoasă pentru maxim de savoare şi „okonomiyaki” - cunoscută ca şi „pizza japoneză”a fost inventată de nevestele din Hiroshima pe durata războiului, având ca ingredient principal varză.
Pe lângă acestea, nu lipsesc nici „yakisoba”, aşa-zisele spaghetti japoneze şi teppanyaki. Gustul autentic este lăsat în grija celor doi Samurai ai bucătăriei japoneze, Sushi Chef Suenaga şi Ramen Chef Tanimura.

Restaurantul Samurai este situat pe trei nivele, fiecare dintre ele dedicate unui anumit specific. Japonia de altă dată, cât şi cea modernă, este regăsita în ambianţa şi elementele folosite în designul interior.

Samurai este singurul restaurant din Centrul Vechi care se adresează tuturor celor îşi doresc să interfereze cu bucătăria şi cultura japoneză şi totodată adoptă un stil de viaţă sănătos.
Pe lângă sărbătorile tradiţionale care vor deveni ocazia de a cunoaşte îndeaproape stilul japonez, restaurantul îşi propune să organizeze frecvent evenimente.

În viitorul apropiat se urmăreşte deschiderea unui lanţ de restaurante Samurai, atât în oraşele mari din România, cât şi în zona Europei de Est.

La deschiderea restaurantului au fost prezente şi vedete precum: Andreea Marin, Laura Cosoi, Irina Cordureanu, Irina Mohora, Sonny Flame, Alessia, Iris, Maria Radu, Morris, Aylin, Mateo Monica Colceriu, Mircea N.
Stoian, Tavi Clonda.

Oaspeţii au fost întâmpinaţi la intrarea în restaurant de doi samurai, îmbrăcaţi în veşminte specifice. Ambianţa muzicală exotică a fost oferită de Anna Lesko.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod