RALF SOCHACZEWSKY dirijează o seară Mozart / Haydn la Sala Radio!

Dirijorul german RALF SOCHACZEWSKY - fost dirijor-asistent al lui Vladimir Jurowski la pupitrul celebrei orchestre London Philharmonic şi invitat al multor ansambluri de prestigiu - revine la pupitrul ORCHESTREI DE CAMERĂ RADIO!

Miercuri, 13 mai (19.00), la Sala Radio, sunteţi invitaţi la un concert ce aparţine 100% clasicismului muzical şi reuneşte doi mari compozitori austrieci: Mozart şi Haydn. Veţi asculta două partituri vocal-simfonice create de MOZART - Kyrie în re minor şi Cantata Davide penitente - şi o simfonie ce poartă semnătura lui HAYDN - Simfonia nr. 95 în do minor. Dincolo de apartenenţa la aceeaşi epocă şi spaţiu geografic, cei doi compozitori cuprinşi în repertoriul serii au fost legaţi şi de o frumoasă prietenie şi admiraţie reciprocă, respectul şi cuvintele frumoase pe care şi le adresau fiind o „perlă rară” în lumea muzicală, cuprinsă de mari rivalităţi.

Mozart i-a dedicat lui Haydn câteva partituri ale sale şi afirma despre mai vârstnicul său prieten: „Doar el [Haydn] deţine secretul de a mă face să zâmbesc şi de a ajunge la sufletul meu prin muzica sa.”

Evenimentul se va derula cu participarea artiştilor lirici MĂDĂLINA BARBU – soprană, MIHAELA IŞPAN – mezzosoprană şi TIBERIUS SIMU – tenor şi a CORULUI ACADEMIC RADIO, condus de DAN MIHAI GOIA.

Cariera dirijorului RALF SOCHACZEWSKY a fost marcată de colaborări cu prestigioase ansambluri europene.
Agenda artistului în 2013 a însemnat o serie de succese pe scene internaţionale: debutul la Teatrul Balşoi din Moscova şi lucrări dificile dirijate la Opera Comică Berlin şi la Konzerthausorchester Berlin.

Printre cele mai importante experienţe artistice ale muzicianului se numără ocuparea poziţiei de dirijor-asistent al lui Vladimir Jurowski la pupitrul celebrei orchestre London Philharmonic (2008-2009), în aceeaşi formulă a fost dirijor-asistent la Festivalul de Operă de la Glyndebourne (ediţiile din 2008 şi 2010) şi în toamna lui 2010 a dirijat opera Despre dragoste şi alţi demoni (P.
Eötvös) în producţia Operei Naţionale de la Strasbourg şi Mulhouse.



Dirijorul german continuă o frumoasă colaborare cu orchestrele Radio România: în martie 2011 a dirijat la Bucureşti Orchestra Naţională Radio la închiderea Festivalului Internaţional de Chitară, iar un an mai târziu a început colaborarea cu Orchestra de Cameră Radio.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe internet pe www.radiorormaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, în Magazinele Germanos şi la Casa de Bilete a Sălii Radio.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod