Program luna martie Teatrul de Arta

Sîmbătă, 14 martie | ora 20.15 | PREMIERĂ DURERI FANTOMĂ de Vasili Sigarev Traducere: Marina Palii Cu: Rareş Andrici, George Constantinescu, Mihaela Popa Regia: Bogdan Budeş
Lumea lui Vasili Sigarev nu e confortabilă. E o lume brutală, paradoxală, a extremelor, în care candoarea seamănă cu firul de iarbă ieșit printr-o placă groasă de beton. Într-un depou de tramvaie, mizer, aflat la periferia orașului, bunătatea și compasiunea vin „la pachet” cu violența și cruzimea. (Bogdan Budeş)

Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani.

 

Duminică, 15 martie | ora 20.15

ŞASE DIN 49 de Spiró Győrgy

cu Dana Voicu şi Liviu Cheloiu

regia Alexandru Maftei

Ce se poate întâmplă unui cuplu de oameni simpli atunci când sunt puși în fața unui bilet câștigător la loto care valorează 10 miloane de euro? Cei doi, soț și soție și părinți a doi copii adolescenți, evoluează de la bucurie frenetică și imaginație bolnavă până la frica paralizantă sau paranoia avansată. Toate hibele mai vechi sau mai noi ale relație lor ies încet încet la iveală într-o cavalcadă când comică, când tragi-comică care culminează cu un gest extrem.

Spectacol invitat la Festivalul Naţional de Teatru, 2014

 
Vineri, 20 martie | ora 20.15

UN BĂRBAT ŞI MAI MULTE FEMEI de Leonid Zorin

cu Paula Chirilă si George Constantinescu

regia Bogdan Husanu

Într-o societate în care bărbaţii încă se mai întreabă „ce-şi doresc femeile”, Teatrul de Artă Bucureşti a descoperit secretul eternului feminin: firea permanent schimbătoare a sexului „slab”.
Gavrunski, personajul masculin, cunoaşte de-a lungul spectacolului femeia înger, femeia exaltată, femeia paznic, femeia autoritară, femeia disperată, femeia victimă, femeia romantică – acestea devenind norocul şi ghinionul din viaţa sa.
 

Duminică, 22 martie | ora  20.15

APROAPE MAINE de John Cariani

cu Cristina Juncu, Sabrina Iaschevici, Alice Nicolae, Corneliu Ulici, Ionut Vișan, Vladimir Albu / Mihai Cojocaru

regia Andreea Vulpe

scenografia Dan Titza

În miezul unei nopti de iarna inghetate, fara luna, dintr-o asezare aproape polara si aproape mitica, care „aproape ca” apartine de statul american  Maine, nimic nu e asa cum pare. Cand aurora boreala apare pe cerul spuzit de stele, locuitorii din Maine se trezesc ca dragostea le intra sau le iese din casa pe nepusa masa. „Calcaiele se aprind” inceteaza sa mai fie o metafora, iar „inimile sunt zdrobite” la propriu. Unii  aproape ca-si gasesc dragostea, altii  aproape ca o pierd, iar altii isi „prind urechile” în ea. Dar rănile se vindecă şi inimile se repară – aproape că! – în această horă comică a dragostei, pe care The Dallas Observer o numeşte „Visul imblanit al unei nopti de iarna”.


Joi, 26 martie | ora 20.15

MOARTEA PENTRU PATRIE de Mihai Ignat

Cu Constantin Cojocaru, Lucian Ifrim, George Constantinescu, Paula Chirila, Dana Voicu, Ruxandra Hule

regia Alexandru Maftei

Dragoste, trădare, violență, inocență și uitare.
Destinele locuitorilor a trei apartamente dintr-un bloc se întrepătrund într-o disperată luptă pentru supraviețuire urbană.

Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani
 

Vineri, 27 martie | ora 19.15

DURERI FANTOMĂ  de Vasili Sigarev
Traducere: Marina Palii
Cu: Rareş Andrici, George Constantinescu, Mihaela Popa
Regia: Bogdan Budeş

Lumea lui Vasili Sigarev nu e confortabilă. E o lume brutală, paradoxală, a extremelor, în care candoarea

seamănă cu firul de iarbă ieșit printr-o placă groasă de beton. Într-un depou de tramvaie, mizer, aflat la periferia orașului, bunătatea și compasiunea vin „la pachet” cu violența și cruzimea. (Bogdan Budeş)

Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani.


Vineri, 27 martie | ora 21.15

MARIA RĂDUCANU - concert

Pe Maria o găsiţi în penumbra unei săli mici, unde luminează scena fără licurici sintetici şi stele născute de computer. Glasul îi umple de culori spaţiul din jur. Aşa şi-a câştigat admiraţia celor care pun preţ pe jazz (sursa Gandul.info)

 
Sîmbătă, 28 martie | ora 20.15

ŞI VENI BĂRBATUL LA FEMEIE  de Semion Zlotnikov

cu Mihaela Sîrbu şi Lucian Pavel

regia Bogdan Budeş

Dina și Victor sunt trecuți de patruzeci de ani, divorțați, și fiecare are câte un copil dintr-o fostă căsătorie.
"Trecuți de patruzeci de ani" nu e o vârstă la care viața ia sfârșit. Așa că prietenii lor comuni, Jora și Judith, încearcă să le vină în ajutor stabilindu-le o întâlnire. Victor se prezintă acasă la Dina într-o seară ploioasă de sâmbătă. Vor reuși ei să treacă peste dezamăgirile și temerile inspirate de trecut? Vor ști ei să se lase până la capăt "îmbolnăviți de o speranță nouă"?

O comedie acidulată, o farsă plină de replici strălucitoare, o privire amuzată asupra unui cuplu care vrea să o ia de la capăt.


Duminică, 29  martie | ora 20.15

ŞASE DIN 49 de Spiró Győrgy

cu Dana Voicu şi Liviu Cheloiu

regia Alexandru Maftei

Spectacol invitat la Festivalul Naţional de Teatru, 2014

Ce se poate întâmplă unui cuplu de oameni simpli atunci când sunt puși în fața unui bilet câștigător la

loto care valorează 10 miloane de euro? Cei doi, soț și soție și părinți a doi copii adolescenți, evoluează de la bucurie frenetică și imaginație bolnavă până la frica paralizantă sau paranoia avansată. Toate hibele mai vechi sau mai noi ale relație lor ies încet încet la iveală într-o cavalcadă când comică, când tragi-comică care culminează cu un gest extrem.

REZERVĂRI: 0737.904.932 | rezervari@teatruldearta.ro | bilete online pe www.teatruldearta.ro/bilete

şi eventim.ro

Str.
Sfântul Ştefan nr. 21 | Sector 2 | Bucureşti | www.teatruldearta.ro |

Like www.facebook.com/TeatruldeArtaBucuresti
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod