Program luna aprilie la Teatru Evreiesc de Stat

MIC ȘI-AL DRACU' - Joi, 16 aprilie, ora 19.00, Teatrul de Artă.

Distribuția: Maia Morgenstern, Valentin Roșca

Regia: Maia Morgenstern

Sinopsis: O comedie apetisantă cu bancuri, poezii și anecdote, poante, calambururi și rime vesele  scrise de Ion Pribeagu. Această formidabilă mașină de creat umor, care a fost Ion Pribeagu, ne-a înveselit viața, fiind mereu proaspăt, aducând în lumea noastră cotidiană, standardizată, plină de plictis, banalitate, ipocrizie și aburi de benzină, bucuriile zâmbetului. Un dublu recital al celor doi protagonişti – actriță și balerin – construit în jurul versurilor jucăușe și obraznice, care atacă moravurile de acum 70 ani. Adică aceleași de acum, şi la fel de criticabile!

 

TANGOU FINAL - Marți, 21 aprilie, ora 19.00, Teatrul de Artă

Distribuția: Maia Morgenstern, Tudor Istodor

Regia: Moshe Yassur

Sinopsis: Spectacolul prezintă povestea unei mari actrițe ce se confruntă, într-un moment de adevăr, cu umbrele și luminile propriei existenţe. Actriţa interpretează o fostă stea de cinema care ura ziariştii pentru că i-au distrus viaţa şi cariera, dar acceptă să dea un ultim interviu.

Povestea este simplă, dar cu o mare încărcătură emoţională. Ea, fosta stea de cinema, este silită de false împrejurări să-şi dezvăluie trecutul tenebros unui ziarist care a idolatrizat-o, măcinat el însuşi de propriile complexe. Un interviu nonconformist, care nu va ajunge niciodată în paginile ziarului. Pentru că răzbunarea fostei dive va fi cruntă.



TEIBALE ȘI DEMONUL EI - Vineri, 24 aprilie, ora 19.00, Teatrul Bulandra, sala Liviu Ciulei

Distribuția:  Alexandra Fasolă, Mircea Dragoman, Geni Brenda, Veaceslav Grosu, Cornel Ciupercescu, Viorel Manole, Nicolae Botezatu

Regia: Szabó K. István

Sinopsis: Pornind de la mentalităţile magice, Isaac Bashevis Singer ne propune o viziune modernă despre cel mai temut dintre demoni: demonul interior al fiinţei umane, cel care relevă abisurile inconştientului, o forţă tainică, irepresibilă, care naşte dragoste şi ură, fascinaţie şi repulsie, împingând trăirile către încălcarea tabuurilor şi o răzvrătire ce poate duce la nebunie şi moarte. O poveste dramatică în care spiritualitatea şi sexualitatea intră în coliziune, o poveste despre cruzimea convenţiilor şi puterea milei, care în cele din urmă triumfă.



YOM KIPPUR - Duminică, 26 aprilie, ora 19.00, Teatrul de Artă

Distribuția: Dorina Păunescu, Raluca Aprodu, Denisa Dogaru, Mihaela Velicu, Aurora Păunescu

Regia: Alexandru Jitea

Sinopsis: Tema piesei este dragostea, concretizată sub forme şi sensuri diferite: dragostea maternă, religioasă, familială.
Sau lipsa ei. Dragostea care-i desparte pe oameni, pentru ca apoi să-i reunească. Sau nu. Acțiunea se petrece în ajunul şi în ziua de Yom Kippur (Ziua Ispăşirii), cea mai însemnată sărbatoare evreiască. Patru surori adulte se adună în casa părintească la apelul mezinei, care le anunţă că mama lor a disparut. Ele află că ceea ce le-a făcut să devină caractere atât de diferite, aproape ireconciliabile, a fost faptul că mama lor a fost o altă mamă pentru fiecare dintre ele. De Yom Kippur (Ziua Iertării), zi de sărbătoare în care totul se opreşte în Israel, cele patru surori sunt forţate astfel să reconsidere trecutul, pentru a se înţelege mai bine, fiecare pe sine, şi între ele, în viitor. Vieţile lor proprii capătă un nou înţeles la capătul acestei zile de Yom Kippur. Sau poate, în sfârşit, capătă unul. Şi, ca dupa orice zi de Yom Kippur, un nou început este posibil.



YENTL - Marți, 28 aprilie, ora 19.00, Teatrul Mic

Distribuția: Alexandra Fasolă, Raluca Aprodu, Darius Daradici, Luana Stoica, Nicolae Călugarița, Nicolae Botezatu, Rudi Rosenfeld, Geni Brenda, Mirela Nicolau, Marius Călugărița, Viorel Manole, Mihai Ciucă, Cornel Ciupercescu, Cristina Cîrcei, Mircea Dragoman, Natalie Ester, Veaceslav Grosu, Roxana Guttman, Anka Levana, Mihai Prejban, Cristina Pleşa, Dara Iovițu

Regia: Erwin Șimșensohn

Sinopsis: În căutarea tainelor cunoașterii şi înțelepciunii, precum și a propriei identități spirituale și sexuale, Yentl traversează un hățiș de prejudecăți și obstacole de tot felul, sociale și morale.
O poveste despre misterul aparențelor, despre decepțiile inimii și despre divina androginie a sufletului.



NUNTĂ CU DIVORȚ - Miercuri, 29 aprilie, ora 19.00, Teatrul Mic

Distribuția: Viorica Bantaș, Mihai Ciucă, Geni Brenda, Veaceslav Grosu, Mircea Dragoman, Mircea Drîmbăreanu, Neculai Predica, Leonie Waldman Eliad, Nicolae Călugărița, Mirela Nicolau

Regia: Dan Tudor

Sinopsis: O fantezie comică, ce ilustrează modul cum se aranjau căsătoriile în familiile evreiești tradiționale, precum și binecunoscutele relații dintre soacră și ginere. O tânără pereche, căsătorită recent, este hărțuită permanent de soacră, care încearcă să scape de ginere folosindu-se de influența pe care o are asupra fiicei sale. Rămâne de văzut cine învinge în cele din urmă: perseverența și intrigile soacrei, sau dragostea dintre cei doi tineri? Comedie muzicală care prezintă cu umor și fantezie o lume de basm, un tărâm fermecat și fermecător…

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod