Peste 2.500 de ore de voluntariat în sprijinul persoanelor defavorizate

În perioada august – septembrie, grupul GSK România a desfăşurat „GSK Orange Day”, inițiativa demarată la nivel global în 2009 prin care angajații companiei donează o zi de lucru plătită de companie în sprijinul cauzelor sociale în care cred. Ajuns la cea de-a șasea ediție în România, programul a reunit 400 de voluntari din cadrul echipelor GSK Pharma, GSK Consumer Healthcare, Europharm Distribuție şi din cadrul fabricii GSK din Braşov. Aceştia au venit în sprijinul a 800 de copii și adulți din 13 localități din țară: București, Constanța, Brașov, Cluj-Napoca, Sibiu, Hunedoara, Timișoara, Iazu, Chitila, Gherla, Pechea, Roșu, Voluntari.
Acțiunile fac parte din strategia GSK în România de a contribui, prin toate activitățile pe care le derulează la nivel local, la îmbunătățirea speranței de viață a românilor și a calității vieții acestora, în condițiile în care România se confruntă cu unii dintre cei mai scăzuți indici legați de speranța de viață din Uniunea Europeană (OECD, Health at a Glance, 2012) și de mortalitatea infantilă - acolo unde România înregistrează o rată dublă față de media UE (Eurostat, 2012).  La fel ca în anii trecuți, voluntarii GSK au avut posibilitatea de a propune cauze sociale și de a-și alege proiectele în care s-au implicat.
De asemenea, GSK s-a bucurat de sprijinul partenerilor săi tradiţionali în proiecte sociale – United Way, Organizaţia Salvaţi Copiii şi HOSPICE Casa Speranţei.

În București, aproape 200 de persoane au beneficiat de ajutorul voluntarilor GSK. Printre beneficiarii inițiativei GSK s-au numărat și copiii cu HIV/SIDA internați în Pavilionul Floarea Soarelui din cadrul Institutului Matei Balș din București. 18 voluntari GSK și-au petrecut o zi curățând, reamenajând și îmbrăcând în culori prietenoase un salon din cadrul Pavilionului și spațiul de joacă exterior.
Alți nouă voluntari GSK au lucrat cot la cot cu echipa Centrului pentru Familie din Rahova pentru a renova două încăperi și exteriorul clădirii. La finalul unei zile de lucru, cei mai mici rezidenți ai Centrului i-au recompensat pe voluntari cu brățări și desene realizate special pentru ei.

Acțiunile de voluntariat s-au extins și în alte județe din țară. Iată mai jos numai câteva dintre acestea:

În Brașov, membrii echipei GSK au ajuns la Centrul Salvați Copiii încărcați cu rechizite pe care le-au împărțit celor 30 de copii în plasament, iar copiii cu autism, ADHD și Sindrom Down din Centrul „Copiii de Cristal” au luat parte la ateliere ocupaționale dezvoltate special pentru ei.

Copiii aflați în Grădinița Estivală Salvați Copiii din Constanța au primit rechizite și jucării, iar Centrul Casa Florilor, care găzduiește tineri aflați în situații vulnerabile, se bucură acum de o fațadă renovată.

Voluntarii din Galați au plantat trandafiri în curtea centrului Fundației „Inimă de copil”, împreună cu 20 de copii.

Copiii de la Asociaţia Filantropică Medical-Creștină Christiana din Cluj au fost invitaţi de voluntarii GSK la o fermă de animale.

În Sibiu, voluntarii GSK și-au petrecut întreaga zi gătind pentru pacienții cu boli terminale găzduiți de Asociaţia "Dr.
Carl Wolff" - Centrul de Îngrijire Paliativă HOSPICE Casa Speranţei.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod