NICOLAE ROTARU aniversat la Sala Radio: 45 DE ANI DEDICAȚI CÂNTECULUI DIN CÂMPIA BĂRĂGANULUI

Sâmbătă, 21 noiembrie (17.00), la Sala Radio, Orchestra de Muzică Populară Radio, dirijată de Adrian Grigoraş vă invită la un concert folcloric dedicat lui NICOLAE ROTARU, solist ce aniversează 45 de activitate, eveniment prezentat împreună cu Ansamblul „Doina Bărăganului” din Slobozia.
Solist al ansamblului „Doina Bărăganului”, Nicolae Rotaru s-a născut într-o familie numeroasă, în comuna Dor Mărunt. Primul contact cu muzica populară l-a avut la nunţile din sat, când, în perioada copilăriei, fugea de acasă şi se refugia lângă taraful de lăutari. Primul contact cu scena a fost la școală, când a câștigat premiul de interpretare la un concurs regional. În 1966, a plecat la București, la grupul Școlar de Arte și Meserii, unde a fost coleg cu multe personalități din aria muzicală. A debutat la televiziune în cadrul concursului “Floarea din Grădină”, pe 4 iunie 1974 și a câștigat trofeul Floarea din Grădină în toamna anului 1977.
A realizat numeroase înregistrări cu Orchestra de Muzica Populară Radio, fiind unul dintre colaboratorii fideli ai Radio România.

În jurul solistului de muzică populară, apreciat culegător de folclor din satele ialomiţene, s-a creat Ansamblul „Doina Bărăganului", instituţie a Centrului Cultural Ialomiţa. În anul 2007, a fost realizat albumul „Grâuşor din Bărăgan", în care Nicolae Rotaru este prezent cu cântece populare alături de ceilalţi solişti ai Orchestrei „Doina Bărăganului": Nicoleta Rădinciuc Vlad, Elena Gârbacea şi Adrian Măcianu. „Specialitatea" lui Nicolae Rotaru o reprezintă doinele şi cântecele de dor, de haiducie, de jale, de înstrăinare, de dragoste şi alean, baladele.

În concertul de la Sala Radio veți aplauda atât orchestra, cât și grupul de dansatori din Ansamblul „Doina Bărăganului", cărora Ie vor fi alături colegi și prieteni de scenă ai solistului aniversat: Petrica Mâţu Stoian, Nineta Popa, Cristian Pomohaci, Adrian Măceanu, Floarea Calotă, Nicolae Mureşan,Tiţa Ştefan, Maria Lia Bologa, Floarea Tănăsescu, Alexandru Pugna, Cornel Borza, Florin Ologeanu, Gelu Voicu, Valentin Albeşteanu, Nicoleta Rădinciuc Vlad, Radu Lazăr, Ancuţa Corlăţan, Lucian Motoveleţ, Florin Pârlan, Narcisa Băleanu, Letiţia Boroi, Ciprian Pop, Ionuţ Cocoş, CORALA "SFÂNTUL MINA" - Slobozia.


Evenimentul va fi prezentat de Miruna Ionescu.

Organizatori: RADIO ROMÂNIA şi CENTRUL JUDEŢEAN PENTRU CONSERVAREA ŞI PROMOVAREA CULTURII TRADIŢIONALE IALOMIŢA.

Coproducător: TELEVIZIUNEA FAVORIT

Parteneri media: Radio Antena Satelor, Radio Romania Actualităţi.


Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărturești, Humanitas, în benzinăriile OMV și la casa de bilete a Sălii Radio.

Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.  

Accesul la Sala Radio, cu transportul în comun, se poate face cu liniile de tramvai nr.
24 şi 44 până la staţia „Radio România” – Piaţa Virgiliu (Str. Berzei la intersecţia cu Ştirbei Vodă, în apropierea străzii Berthelot). Puteţi de asemenea alege mijloacele de transport care circulă în apropiere – Str. Mircea Vulcănescu, Str. Berzei, Str. Ştirbei Vodă, Bdul. Eroilor, Calea Plevnei, Bdul. Dinicu Golescu - autobuzele 133, 178, 126, 168, 226, 368 etc.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod