Magia inepuizabilă a „Cenuşăresei”

La 65 de ani distanţă de la premiera animaţiei excepţionale realizate de Studiourile Walt Disney, „Cenuşăreasa” readuce în atenţia publicului din întreaga lume basmul îndrăgit de generaţii întregi, într-un adevărat regal cinematografic live-action, un spectacol vizual uimitor regizat de britanicul Kenneth Branagh.
Filmul „Cenuşăreasa / Cinderella” este distribuit de Forum Film România şi a avut premiera pe 13 martie 2015, fiind proiectat atât în varianta subtitrată, cât şi în cea dublată.

Filmul poartă incofundabila marcă Disney, fiind combinaţia armonioasă între o poveste nemuritoare, o distribuţie de cinci stele (din care le amintim pe Cate Blanchett şi Helena Bonham Carter, dar şi pe mai tinerii actori Lily James şi Richard Madden), o echipă creativă de Oscar (precum designerul de costume Sandy Powell şi designerul de producţie Dante Ferretti), efecte speciale ireproşabile şi o coloană sonoră de poveste.

Într-o lume în care predomină filmele de acţiune şi blockbusterele, o poveste precum cea a Cenuşăresei, reinterpretată după reţeta bine-cunoscută a Disney, iese în evidenţă tocmai prin spiritul cald, blând şi plin de umor al filmului.
Punctul incontestabil de atracţie rămâne, însă, momentul vrăjit al transformării şi apariţia la palat a Cenuşăresei, purtând frumoasa rochie de bal şi condurii de cleştar care îi vor schimba destinul.

Pentru Lily James (tânăra actriţă care joacă rolul principal), şansa de a juca unul dintre cele mai sărbătorite şi iubite personaje a fost un vis împlinit. „Mi-a plăcut mult că Ken [regizorul] a vrut să păstreze filmul magic şi luminos, asemeni unui basm. Şi pe lângă faptul că personajul Cenuşăreasa este atât de special, de blând şi de unic, am avut ocazia extraordinară de a crea o întreabă viaţă dincolo de poveste, îmbogăţind-o şi dând fiecărui personaj propria poveste”, explică Lily.

Un ţinut îndepărtat.
Filmările au început în vara lui 2013 pe platourile Studiourilor Pinewood din Anglia, precum şi în locaţii din şi din jurul Londrei. Dat fiind că aceasta este o poveste nemuritoare, care se desfăşoară într-un loc imaginat, realizatorii filmului au decis încă de la început că nu vor rămâne încorsetaţi într-o anume perioadă istorică, fapt ce le-a permis libertatea de a gândi fără limite şi de a-şi lăsa imaginaţia să creeze o viziune unică a unui timp şi loc magic. Pentru palatul regal, designerul de producţie Dante Ferretti a cercetat mult clădiri din arhitectura franceză, precum Luvrul, Palais Opéra şi Hôtel de Soubise, care au scări impozante.
„Am creat totul pornind de la scări, inclusiv intrarea principală, cu arcada sa mare şi fântânile din interior”, spune el.

Această magie inepuizabilă a poveştii Cenuşăresei i-a cucerit din nou pe spectatori, filmul înregistând deja un succes de box office important, cu încasări de peste 132 de milioane de dolari la nivel internaţional, în primul weekend de lansare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod