Kate, soţia Prinţului William al Marii Britanii, a născut un băieţel!

Catherine, Ducesa de Cambridge, soţia Prinţului William al Marii Britanii, a născut în această seară, la 18:24, ora României, un băiețel. Atât mama, cât și copilul se simt bine și vor petrece noaptea în spital. Bebelușul a avut la naștere aproximativ 3,800 kilograme.
Un curier regal a părăsit maternitatea St. Mary din Londra pentru a duce certificatul de naştere la Palatul Buckingham. Informaţia a fost confirmată de Palatul Kensington, relatează agenția Mediafax.

"Alteţa Sa regală Ducesa de Cambridge a născut cu bine un fiu la ora 16.24 (18.24, ora României). Bebeluşul cântăreşte 3,79 kilograme. Ducele de Cambridge a asistat la naştere. Regina, ducele de Edinburgh, prinţul de Wales, ducesa de Cornwal, prinţul Harry şi membrii celor două familii au fost înştiinţaţi şi sunt foarte fericiţi de această veste. Alteţa Sa regală şi copilul se simt bine şi vor rămâne la spital pe durata nopţii", a comunicat Palatul Buckingham.

Potrivit surselor citate de presa britanică, prinţul William i-a dat telefon reginei Elizabeth de la maternitate pentru a o anunţa despre naşterea fiului său.
Apoi, prinţul William a vorbit cu tatăl său, prinţul Charles, şi cu fratele său, prinţul Harry. Familia Middleton a fost şi ea înştiinţată înainte de anunţarea publică a informaţiei.

După doar câteva minute, anunţul oficial referitor la naşterea bebeluşului regal a fost plasat pe un panou din faţa Palatului Buckingham. Anunţul a atras aplauzele celor câteva mii de persoane care s-au adunat luni în faţa Palatului Buckingham în aşteptarea naşterii bebeluşului.

Potrivit BBC, familia regală a decis să facă publică informaţia foarte rapid întrucât nu a dorit ca aceasta să apară mai întâi pe reţelele de socializare. De asemenea, membrii familiei regale au dorit să deţină un anumit control asupra modului în care informaţia despre naşterea bebeluşului este transmisă publicului larg, pentru ca aceasta să nu fie alterată cumva de mass-media.

 

Kate a intrat în travaliu în această dimineaţă, în jurul orei 6 şi a fost internată la maternitatea St. Mary din Londra. Ducesa de Cambridge a născut primul copil al cuplului, care va ocupa locul al treilea în ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii.

Kate a fost asistată la naştere de unul dintre cei mai mari specialişti, inclusiv actualul medic ginecolog al reginei, Alan Farthing. Naşterea a avut loc într-o aripă privată a maternităţii, unde a fost adus pe lume şi prinţul William, în 1982.

Potrivit cotidianului The Guardian, citat de stirileprotv.ro, s-a împlinit dorința ducesei Kate, care declarase că își dorește un băiat. Ducesa a recunoscut acest lucru în timpul unei discuții cu un soldat, la padara de Sfântul Patrick, în Hampshire, când era însărcinată dar încă nu aflase care va fi sexul copilului.

Soțul ei, prințul William, își dorea însă o fetiță, a mărturisit atunci Kate. 

Această naştere a generat un interes uriaş în presa din lumea întreagă, numeroşi jurnalişti instalându-şi corturile de aproape trei săptămâni în faţa maternităţii londoneze, întrucât data la care soţia prinţului William urma să nască nu a fost cunoscută. Palatul regal anunţase doar că ducesa va naşte "la jumătatea lunii iulie".

Admiratorii cuplului regal au făcut pariuri referitor la numele copilului. Dar aceasta nu este singura temă de discuţie la casele de pariuri. "Este o piaţă mondială. Ca şi britanicii, oamenii din lumea întreagă iubesc familia regală", a declarat pentru AFP Joe Crilly, de la casa de pariuri William Hill.



Printre posibilele prenume ale copilului ce par apropiate de sufletul pariorilor se numără George, James şi Louis.

La întrebarea "cine va aduce copilul în faţa presei?", răspunsurile "Kate" şi "William" au găsit un număr egal de susţinători.



Pe 3 decembrie 2012, la peste un an şi jumătate de la nunta lor somptuoasă, prinţul William şi soţia sa, Catherine, au anunţat că vor avea primul lor copil, viitorul moştenitor al tronului Marii Britanii, iar această veste era aşteptată cu înfrigurare şi speranţă, de multe luni, de întregul regat.

William, fiul prinţului Charles şi al prinţesei Diana, s-a căsătorit cu Kate Middleton pe 29 aprilie 2011, la Londra, în cadrul unei ceremonii somptuoase, care a fost urmărită de aproximativ 2 miliarde de telespectatori.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod