Jurnalul lui Adam si al Evei

Godot Cafe-Teatru gazduieste in aceasta stagiune, dar va gazdui si in stagiunea de toamna, piesa “Jurnalul lui Adam si al Evei” a lui Mark Twain.
In rolul Evei o gasim pe Dana Rogoz, o actrita extrem de talentata si pasionata, o Eva ingenua, indragostita de stele, de cer, indragostita de luna, indragostita de tot ce este nou – si totul este nou pentru ea. Ni se descopera putin cate putin cu indrazneala si pricepere, la fel cum ea descopera Gradina ce o inconjoara. Privim prin ochii ei minunile pe care Gradina Raiului le adaposteste si ne regasim pe noi in experientele ei, in sentimentele ei, in dragostea ce o poarta.

“Mi-am dorit mult sa joc rolul asta, inca din facultate.
Nu am schimbat nimic din textul original, doar numele locurilor, pentru a fi cumva integrate in peisajul autohton, cum ar fi 'Rezervatia Balta Talabasca'. Dar in rest, am pastrat textul asa cum a fost el scris de catre Mark Twain"
– Dana Rogoz.

Adam este interpretat cu pricepere de catre Dan Radulescu, un tanar actor extrem de talentat, “unul dintre cei mai talentati actori din generatia tanara” cum il recomanda colega de scena. Adam este primul barbat nehotarat, neimpresionat de frumosul din jurul sau si neimpresionat de Eva.
“Creatură cu par lung mă cam încurcă. Îmi da mereu tarcoale si ma urmareste. Nu prea-mi place asta pentru ca nu-s obisnuit cu societatea. Mai bine stateam cu celelalte animale.”

O piesa plina de savoare, amuzanta, o piesa care ne arata aceleasi lucruri din prespective diferite, cea a barbatului si cea a femeii, o piesa la fel de actuala acum ca si in urma cu 100 de ani cand a fost scrisa. O piesa in care se regaseste fiecare dintre noi.

Nu este greu sa ne dam seama de ce a fost extrem de apreciata de catre public si indelung apaudata, si nu este greu sa ne dam seama de ce presa de specialitate o numeste “una dintre cele mai bune piese din ultima perioada”.

Puteti vedea “Jurnalul lui Adam si al Evei” la Godot Cafe-Teatru stagiunea aceasta.
Pentru rezervari puteti suna la numerele de telefon 021.31.61. 682 sau 0736.414.244, iar pentru mai multe informatii consultati site-ul http://www.godotcafeteatru.ro/.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod