Jocul din Ialta

Joi, 20 noiembrie, frumoasa Ana Sergheievna se va întâlni cu mult-iubitul Dimitri, la Teatrul de pe Lipscani.
„Jocul din Ialta”  – dramatizarea într-un act a lui Brian Friel după „Doamna cu cătelul”,  nuvela lui de A.P. Cehov considerată una dintre cele mai reușite proze scurte scrise vreodată  – se joacă joi, 20 noiembrie, de la ora 19, la Teatrul de pe Lipscani (Str. Lipscani nr. 53).  Eroii acestei fascinante poveşti de dragoste sunt interpretaţi de actorii Adrian Păduraru şi Ana Donosa.

Noul spaţiu în care se joacă „Jocul din Ialta”, precum şi îmbunătăţirile scenografice aduse spectacolului, dau şi mai multă greutate concepţiei plastice a spectacolului şi explorării vizuale.
„Jocul din Ialta” are toate premisele să uimească spectatorii cu scenografia  realizată  live  de  către  pictorul  Ion Nedelcu, cel care va înmuia în vin pensula pentru a crea – alături de actori – o poveste în care imaginarul şi realul se împletesc, dând viaţă  locurilor si sentimentelor care-i leagă pe cei doi îndrăgostiţi.

Este pentru prima dată când dramatizarea  lui  Brian  Friel,  unul dintre cei mai mari dramaturgi contemporani, se joacă pe o scenă românească.
Afinitatea sa specială pentru opera scriitorilor ruşi este transpusă în una dintre „cele mai diafane şi mai dramatice piese de teatru de până acum, Jocul din Ialta”, după cum spunea Richard Pine, celebru autor şi critic de teatru.

Spectacolul  de  teatru  „Jocul  din  Ialta”, în regia lui Cezar Ghioca,  s-a  lansat în luna septembrie a acestui an. Doina Papp, critic de teatru la publicaţia Adevărul, a scris despre piesă că „merită văzută cel puţin pentru jocul sensibil al tinerei aproape debutante Ana Donosa, pentru reîntâlnirea cu Adrian Păduraru într-un rol abordat cu fină ironie si pentru ineditele soluții de decor, pictat live de Dl Ion Nedelcu”.

Răzvan Penescu, fondator Liternet.ro: „Cred că e nevoie de acest gen de spectacol şi de acest fel de text, mă bucur că doi actori pe care nu îi văzusem niciodată pe scenă au un spectacol care stă în mare parte pe umerii lor.
O să îl păstrez în programul cultural al site-ului"...
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod