Grigore Leșe: Cântecul autentic a dispărut demult

Grigore Leșe, ce va susține un concert extraordinar pe scenă Ateneului Român, marți, 13 mai, vorbește despre dispariția cântecului autentic românesc, lipsa valorilor și transformarea

Grigore Leșe, ce va susține un concert extraordinar pe scenă Ateneului Român, marți, 13 mai, vorbește despre dispariția cântecului autentic românesc, lipsa valorilor și transformarea folclorului în diverstisment de cadre televiziuni.

grigore lese

Artistul, ce va crea un regal muzical în ziua de Tudorusale alături de Ansamblul Archaeus dirijat de Liviu Danceanu, acompaniat de Nicolae Licaret la orgă, declară într-un interviu acordat ziarului ring: "Cântecul autentic a dispărut demult. Acesta rezită doar în ritual.

Oare mai există ritualuri? Creăm pe scenă ritualuri, încropim spectacole care nu au o poveste. Sunt producții cu pretenții, care, din păcate, promovează doar surogatele. Folclorul a devenit o armă politică ce ne aruncă în derizoriu" făcând referire la ceea ce se promovează astăzi că folclor autentic românesc prin intermediul televiziunilor.

"Ești în afară minții tale când mergi la un concert, gândurile nu te acaparează, avem nevoie de pauze inteligențe de gânduri" mai spune Grigore Lese, ce îi așteaptă pe toți iubitorii de muzică la "o poveste inepuizabilă a sunetelor, prilej de împăcare cu lumea, care îndeamnă la destăinuiri de sensibilități ascunse." dupa declară însuși artistul despre concertul ”Cântece de sărbătoare” ce va avea loc mâine seară.

Ultimele bilete la concertul Grigore Lese sunt disponibile la prețuri cuprinse între 70 și 250 de lei pe www.iabilet.ro.

Accesul în sala de eveniment va avea loc începând cu ora 18:00, spectacolul fiind programat să înceapă la ora 19:00.

afis cantece de sarbatoare grigore lese

ioana-turcu
ioana-turcu
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod