Grand Cinema & More transmite în direct de pe scena Royal Opera House spectacolul Elixirul dragostei

Opera îmbină secvenţe de dragoste cu momente comice, pe fundalul celor mai apreciate arii ale compozitorului Gaetano Donizetti.

Elixirul dragostei, spectacolul care l-a consacrat pe compozitorul italian Gaetano Donizetti, va fi transmis în direct, miercuri, 26 noiembrie, începând cu ora 21:30, la Grand Cinema & More. Opera face parte din stagiunea culturală 2014-2015, ce își propune să aducă pe ecranele cinematografului din Băneasa Shopping City reprezentații de talie internațională, oferind spectatorilor experiențe memorabile.

Creată în doar șase săptămâni pe baza unui libret al lui Felice Romani, opera Elixirul dragostei a avut premiera în anul 1832, la Teatro Cannobiana din Milano și a devenit, între 1838 şi 1848, cea mai cântată operă din Italia.

Un maestru al operei comice, Donizetti a creat prin Elixirul dragostei nu doar o încântătoare poveste despre iubire, ci și o lucrare muzicală de excepție.



Noua interpretare a operei Elixirul dragostei plasează acțiunea din libret în anii 1950, spunând povestea dragostei neîmpărtășite a lui Nemorino, un băiat de la țară, sărac și naiv, pentru Adina, o tânără bogată. Acţiunea se petrece într-o zonă rurală, scăldată de soarele Italiei, cu un decor completat de căpițe de fân și scutere Vespa. Spectacolul aduce pe scenă un umor spumos, plin de viață, de la bufoneriile lui Nemorino, cuprins de aburii alcoolului, până la amuzantul camion multi-funcţional al șarlatanului Dulcarama, vânzătorul de poțiuni magice.

Donizetti dă viață personajelor sale prin partituri efervescente: dragostea lui Nemorino pentru tânără este transpusă prin pasaje lirice, în timp ce Adina aduce pe scenă arii flamboaiante. Această poveste emoționantă și plină de umor îmbină trăsăturile temperamentale ale italienilor cu cele ale personajelor împrumutate din tradiţia comediei dell’arte, dând viață unei reprezentații ce iese din tiparele clasice ale spectacolelor de operă.


Producătorii spectacolului Elixirul dragostei au ales o distribuție care s-a remarcat de-a lungul timpului în producții de talie internațională. Personajul lui Nemorino este jucat de Vittorio Grigolo care, la vârsta de 23 de ani, a devenit cel mai tânăr tenor care a jucat pe scena celebrului teatru de operă Scala din Milano.

Soprana de origine britanică Lucy Crowe interpretează rolul Adinei, aducând la viață acest personaj împreună cu toate capriciile sale. În rolul lui Dulcarama îl găsim pe baritonul Bryn Terfel, un artist al cărui repertoriu cuprinde roluri extrem de importante în opere semnate de Mozart, Verdi, Wagner sau Puccini. Reprezentația este acompaniată de corul Royal Opera House, sub bagheta lui Daniele Rustioni, dirijor cu vastă experienţă, ce a condus unele din cele mai mari orchestre din lume precum BBC Philharmonic, Orchestra Filarmonică din Londra şi Orchestra Filarmonică din Helsinki.

Stagiunea culturală 2014-2015 a Grand Cinema & More cuprinde atât spectacole de operă, balet și teatru sau teatru pentru copii, cât și spectacole de improvizație și evenimente speciale.
Mai multe detalii despre stagiunea culturală de la Grand Cinema & More pot fi găsite pe www.grandentertainment.ro.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod