„Gardienii Galaxiei” – echipa de eroi improbabili din Universul Marvel

După ce au adus francizele de succes „Iron Man”, „Thor”, „Captain America” şi „The Avengers”, Studiourile Marvel îşi încântă fanii cu o nouă echipă fantastică, în filmul „Gardienii Galaxiei”.
Pelicula este distribuită de Forum Film România şi va avea premiera pe 8 august 2014, fiind proiectată în format 2D, 3D şi IMAX 3D.

Echipa de eroi „Gardienii Galaxiei” a fost creată în 1969 de Arnold Drake şi Gene Colan, conceptul lor stând la baza filmului. Acesta extinde Universul Cinematografic al Marvel în cosmos şi devine mijlocul perfect de explorare a unei alte laturi a acestuia, într-un film epic de acţiune, păstrând anvergura, acţiunea şi umorul, precum şi sentimentul unei mize importante aflate în centru, asemeni celei din „The Avengers”.

„«Gardienii Galaxiei» este cel mai riscant film pe care l-am făcut, de la «Iron Man» încoace, devenind, în multe privinţe, şi cel mai palpitant. Înseamnă că-i putem suprinde pe oameni şi le putem depăşi aşteptările. Când eram copil şi mergeam la filme, nu auzisem despre majoritatea personajelor, precum Indiana Jones sau Marty McFly. În acest caz, deşi filmul este bazat pe benzile desenate, pentru că puţini oameni le ştiu sper că va fi ceva foarte nou şi original pentru ei, la fel cum erau acele filme din anii ’80 în copilăria mea”, afirmă producătorul Kevin Feige.


„Unul dintre lucrurile cele mai captivante la Gardieni – adaugă producătorul executiv Jeremy Latcham – este că personajele principale nu sunt eroi, ci un grup de proscrişi şi inadaptaţi, care se întâlnesc în închisoare. În general, sunt un grup de egoişti şi de persoane interesate numai de sine. Cu toate acestea, sunt aruncaţi împreună în lupta pentru salvarea întregii galaxii, fiind obligaţi să formeze o echipă.”

Echipa celor 5 eroi improbabili
•    Peter Quill (Chris Pratt) este un aventurier interstelar, care a fost răpit de pe pământ la o vârstă fragedă. „Am avut audiţii cu mulţi actori pentru acest rol, iar Chris Pratt a câştigat de departe rolul. Este cool, sexy şi incredibil de amuzant în anumite privinţe – ceea ce şi trebuia –, iar când îşi pune costumul şi masca şi îşi ridică armele spaţiale, este dur şi convingător”, spune Feige.
•    Gamora (Zoe Saldana) este o orfană dintr-o lume extraterestră, care fost crescută de misteriosul Thanos să devină arma perfectă. „Zoe a potenţat mult acest rol, lucrând cu mine pentru a crea un personaj feminin puternic şi imperfect deopotrivă.
Ea este neînfricată în rolul său, întrucât nu tinde să fie plăcută tot timpul”, spune regizorul James Gunn.
•    Drax (Dave Bautista), o adevărată brută, are o vendetă personală împotriva lui Ronan, care i-a ucis familia. „Dave a făcut o treabă extraordinară pe timpul audiţiilor, înfăţişând exact personajul pe care îl voiam: unul foarte puternic, aproape înfricoşător, la suprafaţă, dar cu o latură sensibilă, dezvăluită când petreci mai mult timp cu el”, spune Feige.
•    Rocket (Bradley Cooper) este un mercenar şi vânător de recompense, a cărui expertiză cu armele şi în luptă îl fac un războinic formidabil, deşi este un raton vorbitor, modificat genetic şi perfecţionat cibernetic. „Bradley e capabil să joace atât comedie, cât şi dramă, creând un personaj unic şi verosimil deopotrivă. De prima dată când l-am auzit dându-i vocea lui Rocket, am ştiut că e persoana potrivită pentru rol”, spune Gunn.
•    Groot (Vin Diesel) descinde dintr-o rasă de floră umblătoare şi seamănă cu un copac receptiv la senzaţii, dovedindu-se on aliat valoros şi un prieten loial.
„Vin aduce la fel de mult rolului şi filmului ca oricare dintre ceilalţi actori. Cu doar o mână de replici şi sute de mormăituri, el creează un personaj complet din altă lume, pe care îl îndrăgim. Nu-mi pot imagina pe nimeni îmbinând mai bine aerul morocănos cu blândeţea, asemeni lui Vin”, spune Gunn.


Obraznicul aventurier Peter Quill devine obiectul unei neobosite vânători de recompense, după ce fură o sferă misterioasă râvnită de puternicul răufăcător Ronan, ale cărui ambiţii ameninţă întregul univers.
Pentru a fugi de neclintitul Ronan, Quill este forţat să facă un armistiţiu incomod cu un grup de patru inadaptaţi incompatibili – Rocket, un raton purtător de arme; Groot – o fiinţă umanoidă în formă de copac; enigmatica şi mortala Gamora şi răzbunătorul Drax the Destroyer. Însă când Quill descoperă adevărata putere a sferei şi pericolul pe care îl poate aduce în cosmos, el trebuie să se străduiască să-i strângă pe rivalii săi pentru o ultimă şi disperată acţiune, soarta galaxiei fiind într-un echilibru precar.

Din distribuţia filmului fac parte şi Lee Pace (Ronan), Karen Gillan (Nebula), Djimon Hounsou (Korath), Michael Rooker (Yondu), Benicio Del Toro (Colectorul), Glenn Close (Nova Prime) şi John C.
Reilly (Corpsman Dey).

Găsiţi mai jos linkurile pentru trailerele filmului:
http://www.youtube.com/watch?v=rs-Jcm7NNuk
http://www.youtube.com/watch?v=-U_75Vq9gdM
http://www.youtube.com/watch?v=MhVEp2Bghmsb

***

Forum Film România s-a înfiinţat în anul 2010 şi a preluat distribuţia în cinematografe, la nivel local, a peliculelor realizate de studiourile Disney. În afară de România, companiile Forum Film coordonează distribuţia peliculelor Disney şi în Bulgaria, Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia şi Israel. În Israel, colaborarea Disney cu Forum Film a fost începută în urmă cu aproape 50 de ani. În ultimii ani, pe lângă Disney, compania distribuie şi titluri ale studiourilor MGM, Lionsgate, Weinstein, FilmNation şi alţi independenţi. Distribuitorul de filme este parte a grupului Cinema City International, activ pe diverse segmente ale pieţei cinematografice, inclusiv operarea de cinematografe şi distribuţia de filme.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod