Fostul erou Adrian Iovan, responsabil pentru prăbuşirea avionului din Apuseni

Aura Ion, studenta la medicină de 23 de ani ucisă în catastrofa aeriană a devenit un simbol al tinerei generaţii.
Raportul despre accidentul aviatic din Munţii Apuseni a fost publicat după un an şi zece luni de la producerea catastrofei. Centrul de Investigaţii pentru Siguranţa Aviaţei Civile face lumină într-un caz în care a murit Aura Ion, o studentă la medicină şi comandantul echipajului, pilotul Adrian Iovan. Alte cinci persoane au supravieţuit, fiind rănite.
Concluzia acestui document este clară, comandatul a fost vinovat pentru prăbuşirea avionului:
”Evaluarea eronată a factorilor de risc specifici desfășurării acestui zbor datorită întreruperii mari de la zbor și a lipsei de experiență a echipajului pe aeronava BN-2A-27, inclusă în clasa MEP; Decizia eronată a comandantului aeronavei de a continua misiunea de zbor în condiții meteorologice care au favorizat givrajul sever al carburatoarelor, decizia eronată a comandantului aeronavei de a zbura o lungă perioadă de timp în condiții de givraj, decizia eronată a comandantului de a continua misiunea în condiții de zbor dificile.
Decizia eronată a comandantului aeronavei de a decola cu masa peste limita maximă admisă și poziția centrului de greutate în afara limitelor calculate și impuse de producător”
. Acestea sunt concluziile finale ale investigaţiei.
20 Octombrie 2015
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mihaela pe 20 Oct 2015, 00:16
    Erou!

    A facut greseli si singurul care a murit din cauza asta a fost chiar el, deci si-a platit greseala. Aura in schimb, a murit de frig, din cauza inconpetentilor care nu au fost in stare sa ajunga la epava decat dupa 5 ore...

    1
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod