Ethnotic Project, în deschiderea concertului KENNY GARRETT de la București

În deschiderea concertului legendarului saxofonist KENNY GARRETT, ce va avea loc în data de 23 februarie, la Sala Radio din București, va cânta trupa Ethnotic Project, un proiect inedit, ce îmbină folclorul românesc cu sonorități de jazz.
Despre Ethnotic Project

Ethnotic Project – Irina Sârbu (voce), Cezar Cazanoi (flaut şi caval), Capriel Dedeian (chitară), Anatol Cazanoi (ţambal şi clapă), Laurenţiu Horjea (chitară bass) şi Dragoş Mihu (tobe și percuție) – abordează un repertoriu alcătuit din melodii ce aparţin folclorului românesc autentic, orchestrate pe o textură sonoră originală, în care formulele melodico-ritmice se combină inspirat cu libertatea jazz-ului.

Melodia fluierului românesc pluteşte elegant şi sigur peste armonii sofisticate, instrumentele îşi combină culorile în sonorităţi încântătoare neaşteptate, vocea alternează cuvintele cu pasaje de improvizaţie jazz-istică şi întregul se alcătuieşte pe un eşafodaj solid şi ferm, ce lasă fiecărui interpret libertatea de a se desfaşura în solo-uri pline de imaginaţie.

Despre eveniment

Kenny Garrett ajunge în România în cadrul turneului de promovare al celui mai recent album de studio, Do Your Dance, lansat sub egida Mack Avenue Records.
Pentru oricine a ajuns la un concert Kenny Garrett, spiritul acestui nou album este evident.  Kenny Garrett, mai mult decât orice alt artist în jazzul tradițional contemporan, este cunoscut pentru felul în care face publicul să vrea să se ridice de pe scaune și să se miște pe ritmul muzicii. Așa cum excelent au remarcat cei de la prestigiosul The Guardian, energia lui Kenny este infecțioasă:

Fanii de jazz dansează la concertele lui Kenny – energia fostului saxofonist a lui Miles Davis este infecțioasă! Și spre diferență de mulți artiști de jazz care adoptă influențe pop, Kenny nu simplifică deloc stilul propriu, trecând prin piese dificilie de hard-bop ca și când ar fi cântece pentru copii, notează The Guardian.

În vîrstă de 56 de ani (născut la 9 octombrie 1960, în oraşul Detroit), artistul a urcat treptele consacrării mai întâi ca membru în 1978 al Orchestrei Duke Ellington (condusă pe atunci de fiul marelui sef de formatie, Mercer Ellington), trei ani mai tîrziu ca saxofonist în Orchestra Mel Lewis, apoi în Quartetul bateristului Dannie Richmond.


Am cântat cu Sting, am cântat cu Guru sau Q -Tip, dar am urcat pe scenă și alături de legende ale muzicii, cum ar fi Woody Shaw, Freddie Hubbard sau Art Blakey & the Jazz Messengers. Am iubit întotdeauna muzica, în toată varietatea ei, spune artistul. Decisivă pentru formarea muzicianului cât şi pentru notorietatea sa a fost colaborarea, timp de cinci ani, cu grupul celebrului trompetist Miles Davis, inclusiv prin realizarea a trei albume împreună cu acesta.

La București, Kenny Garrett va fi secondat de un line-up de exceptie ce îi include pe pianistul Vernell Brown, pe bass-istul Corcoran Holt, pe bateristul Marcus Baylor şi pe percuţionistul Rudy Bird.

Kenny Garrett va susține un concert și la Cluj Napoca, în data de 25 februarie, la Casa de Cultură a Studenților.


Biletele pentru acest eveniment costă de la 105 de lei în funcție de categorie și pot fi cumpărate pe iabilet.ro.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod