EduSport Trophy 2017: 16 patinatori români pe podium la cea mai recentă competiție internațională de patinaj artistic organizată la București

Un număr de 16 patinatori români au urcat pe podium la prima ediție a EduSport Trophy, cea mai recentă competiție internațională de patinaj artistic ce a avut loc la București în perioada 4-7 ianuarie 2017.
Organizată de Asociația Club Sportiv EduSport București, în parteneriat cu Federația Română de Patinaj, sub egida Uniunii Internaționale a Patinajului (ISU), competiția EduSport Trophy a reunit la start un total de peste 70 de participanți, din țări precum România, Italia, Germania, Norvegia, Cipru, Bulgaria, Turcia, Republica Moldova și Ucraina.

La evenimentul principal au concurat patinatori la categoriile Seniori, Juniori, Novice, Cadeți și Copii. După încheierea competițiilor oficiale și-au demonstrat măiestria pe gheață și concurenții care au participat la la EduSport Recreational Cup, primul concurs organizat exclusiv pentru amatori.

Andreea Pascu (Ionescu), antrenor și vice-președinte al ACS EduSport București: ”Felicit toți concurenții pentru rezultatele obținute și sper ca în următorii ani România să ofere tot mai multe oportunități patinajului artistic ca sport, atât prin construirea unei infrastructuri dedicate antrenamentelor mai adecvată pentru o capitală a unei țări europene, dar și prin aducerea a cât mai multe competiții internaționale la noi în țară”.

Fiind organizată sub egida ISU, competiția a beneficiat totodată de prezența la București a unor arbitri și tehnicieni ai patinajului artistic din diferite țări din Europa.
Oficialii și observatorii ISU au evaluat totodată, nu doar competiția și patinatorii, dar și organizarea evenimentului sportiv. Acordând României și organizatorilor primei ediții a EduSport Trophy calificativul excelent, oficialii Uniunii Internaționale de Patinaj Artistic atestă faptul că seria de competiții EduSport Trophy poate continua.

Prima ediție a EduSport Trophy a beneficiat de susținerea sponsorilor ZiTEC și Carrefour România, dar și a partenerilor Telekom Arena.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod