Economiile de acasă

-Cheltuieli lunare mai mici-
Mereu ne place să avem o imagine clară în minte a cheltuielilor pe care le avem în familie, dar cel mai mult ne place să putem face economii şi cum spune o vorbă din bătrâni, să punem bani la saltea. Cel mai adesea nu ne facem un plan de cheltuieli pe care să încercăm să-l respectăm, ci intrăm în caruselul cumpărăturilor care ne încântă și ne fac să cheltuim mai mult decât ne-am propus, iar acest lucru nu ne ajută să economisim.

Tentaţii vor apărea mereu, dar trebuie să învăţăm cum să spunem NU  lucrurilor de care nu avem neapărată nevoie, să învăţăm să economisim şi să ţinem cont de planul de cheltuieli pe care ni-l propunem pentru a putea pune ceva bani deoparte pentru zile negre.

Persoanele în vârstă sunt mereu atente la cheltuielile pe care le au și sunt predispuse spre o planificare detaliată a bugetului.
Prin această planificare atentă, vârstnicii reușesc mereu să își plătească la timp obligațiile financiare, dar sunt situații în care putem să îi ajutăm să reducă din costul acestor cheltuieli lunare.

Mă plângeam de consumul mare de electricitate și tot stingeam lumina cum ieșea nepotul meu din cameră. Într-o zi n-a mai rezistat și m-a întrebat de ce nu fac ceva, în loc să stau mai mult pe întuneric. L-am întrebat ce aș putea face și mi-a spus că este foarte simplu: să înlocuiesc becurile normale cu unele economice, poate nu pe toate, dacă este o cheltuială prea mare, și am să văd cum scad facturile. Tot el m-a sfătuit să fac un nou abonament la televiziunea prin cablu și să cer o ofertă de fidelizare, care să fie mai redusă decât cea pe care o aveam și pe care să o pot plăti din pensia mea destul de mică, spune Traian, pensionar și bunic, așa cum îi place să se recomande cu mândrie, mai ales pentru statutul de bunic.

Sfaturi utile pentru economiile familiei:

·         Schimbă becurile normale cu cele economice, această schimbare teva ajuta să reduci costurile lunare cu întreținerea;

·         Schimbă aparatele de uz casnic mai vechi cu unele nou apărute pe piață.
Aparatele de uz casnic mai vechi sunt cele cu un consum mai mare de electricitate, iar schimbarea acestora cu unele nou apărute pe piață vor aduce o scădere în cheltuielile lunare cu întreţinerea casei;

·         O perioadă bună pentru a achiziţiona aceste aparate de uz casnic este perioada reducerilor, atunci investiţiile noastre clar vor aduce un beneficiu bugetului familiei şi aşa economiile vor creşte;

Dacă ne facem o planificare a lucrurilor utile pe care le putem achiziționa la un preț redus, evităm să cheltuim mai mult decât ne propunem.

“Nu este mereu cel mai uşor să administrăm un buget pentru întreaga familie, iar realizarea unui plan de economii este o sarcină şi mai grea.
Însă, este important să ştim şi să ne dăm seama la ce lucruri putem să renunţăm atunci când nu avem neapărată nevoie de ele, iar beneficiile acestor decizii nu vor întârzia să apară şi bugetul pe termen lung al familiei nu va avea de suferit. Dacă știm să ne administrăm bugetul în familie, vom avea siguranță financiară în viitor, evitând să avem probleme cu plățile. Facturile neplătite devin repede o datorie pe care în multe situații nu o mai putem plăti.”
a adăugat Daniela Dochia, Senior Specialist Comunicare și PR al KRUK România.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod