DURERI FANTOMĂ, o nouă premieră, din luna martie, la Teatrul de Artă București

Teatrul de Artă București anunță PREMIERA spectacolului DURERI FANTOMĂ de Vasili Sigarev, sâmbătă, 14.03.2015, cu începere de la ora 20:15.
Din distribuția spectacolului fac parte actorii Rareș-Gabriel Andrici (Dima), George Constantinescu (Gleb) și Mihaela Popa (Olga). Bogdan Budeș semnează regia spectacolului iar traducerea (din limba rusă) îi aparține Marinei Palii.

Acțiunea spectacolului Dureri Fantomă (Phantom Pains) se petrece la periferia unui oraș, într-un depou de tramvaie, un loc infect, în care planează constant promiscuitatea, decadența, lipsa sensibilității umane, toate acestea resfrângându-se în drama unei femei bântuită și schilodită de propriul trecut zguduitor.
Un depou, doi paznici tineri și sufletul Olgăi în căutarea recurentă a fantomei unei povești pe care nu vrea să o piardă.

,,Lumea lui Vasili Sigarev nu e confortabilă. E o lume brutală, paradoxală, a extremelor, în care candoarea  seamănă cu firul de iarbă ieșit printr-o placă groasă de beton. Într-un depou de tramvaie, mizer, aflat la periferia orașului, bunătatea și compasiunea vin „la pachet” cu violența și cruzimea.“ Bogdan Budeş – regizorul spectacolului.

“Ca să te purifici trebuie să treci mai întâi prin noroi și abia apoi să încerci să-l cureți.
Nu sunt însă nici filosof, nici politician. Doar narator. Atât.” spune Vasili Sigarev. Notorietatea pieselor dramaturgului, scenaristului și regizorului de film, Vasili Sigarev, este răspândită în lumea întreagă. Producțiile după piesele sale au fost jucate pe scenele teatrelor din Marea Britanie (Royal Court Theatre Londra), Irlanda, Statele Unite ale Americii, Australia, Franța, precum și România.

DURERI FANTOMĂ de Vasili Sigarev

Traducere: Marina Palii

Cu: Rareş Andrici, George Constantinescu, Mihaela Popa

Regia: Bogdan Budeş

Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod