Douăsprezece țări reprezentate la prima competiție internațională de patinaj artistic ce are loc la București

În perioada 4-7 ianuarie 2017, Asociația Club Sportiv EduSport București, în parteneriat cu Federația Română de Patinaj, sub egida Uniunii Internaționale a Patinajului (ISU) organizează prima ediție a EduSport Trophy, competiție internațională de patinaj artistic, prima la acest nivel din ultimii patru ani. Competiția va avea loc la Telekom Arena, patinoarul recent inaugurat în Otopeni (strada Drumul Gării Odăi).
La competiție vor concura patinatori la categoriile Seniori, Juniori, Novice, Cadeți și Copii. Totodată, o premieră în România este și organizarea EduSport Recreational Cup, competiție pentru persoanele care practică patinajul la nivel amator și care va încheia evenimentul principal - EduSport Trophy.

Fiind organizată sub egida ISU, competitorii vor beneficia de jurizare la cel mai înalt nivel, un număr de 10 arbitri și tehnicieni ai patinajului artistic din diferite țări din Europa fiind prezenți în aceste zile la București.

Andreea Pascu (Ionescu), antrenor și vice-președinte al ACS EduSport București: ”România avea nevoie de o competiție internațională la patinaj artistic.
Sportivii români aveau nevoie să participe la un concurs de anvergură, organizat la ei în țară. Până acum ne-au reprezentat frumos peste tot prin Europa și s-au întors mereu cu medalii și poziții foarte bune în clasament, chiar dacă mulți dintre ei se antrenează 90% din timp pe un patinoar dintr-un centru comercial, mult sub standardele impuse în patinajul artistic. Cu ocazia EduSport Trophy eforturile lor și rezultatele muncii de peste ani vor fi mai ușor de urmărit de cât mai mulți români.”

Georgiana Enache, președintele ACS Edusport București: „Suntem convinși că vom avea o competiție frumoasă, organizată la cel mai înalt nivel, pentru prima dată în București în ultimii patru ani.
Deși lipsa infrastructurii necesare antrenamentelor și-a pus amprenta pe multe destine suntem convinși că toți acești copii și juniori talentați care vor participa la EduSport Trophy vor demonstra că nu renunță la visul lor de a fi campioni. Ne ajută enorm și susținerea sponsorilor noștri, Zitec și Carrefour România, dar și suportul pe care îl acordă partenerii Telekom Arena și Fundația Ion Țiriac în a le îndeplini visul. Promitem un spectacol minunat, la cele mai înalte standarde.
Vă invităm în arenă!”

La evenimentele EduSport Trophy și Recreational Cup din perioada 4-7 Ianuarie 2017 vor participa peste 100 de sportivi din douăsprezece țări: România, Bulgaria, Ucraina, Moldova, Serbia, Slovenia, Turcia, Suedia, Norvegia, Italia, Austria și Franța.

Vă așteptăm cu drag să urmăriți un regal de patinaj artistic chiar la București.

Detalii despre orele de competiție veți găsi pe site-ul www.edusporttrophy.org. Intrarea este liberă pentru public.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod