Doi studenti romani s-au calificat in prima etapa a competitiei internationale Electrolux Design Lab 2015

Doua proiecte romanesti au trecut in prima etapa a competitiei Electrolux Lab 2015, alaturi de alte 98 de concepte. Acestea au concurat cu peste 1.700 de proiecte inscrise in concurs, venite din peste 60 de tari.
Cele doua concepte romanesti care au trecut in etapa urmatoare a Electrolux Design Lab sunt:

YoYoAir – un purificator de aer alimentat cu energie solara, propus de Adelina Ionela Tripon (22 de ani, Timisoara, Universitatea de Vest). Purificatorul YoYoAir poate fi folosit atat precum o jucarie YoYo, timp in care se incarca, dar si drept purificator de aer capabil sa identifice zonele cu mirosuri neplacute si sa le elimine.

Choose and Try – un laborator culinar, propus de Pavel Radulescu (19 ani, Bucuresti, Universitatea de Arte Decorative si Design).
Dispozitivul propus permite testarea unei retete sau combinatii unice de ingrediente cu ajutorul printarii unei mostre 3D si apoi ofera informatii despre pasii necesari obtinerii preparatului respectiv.

Cele cinci tari din care au fost inregistrate cele mai multe inscrieri au fost Coreea de Sud, Republica Ceha, Ungaria, Chile si Lituania. Toate proiectele sunt disponibile pe www.electroluxdesignlab.com si pot fi sustinute prin vot pentru a trece in urmatoarea etapa. Cele mai votate 5 proiecte vor trece direct in semi-finale, fara jurizare.

Tema celei de-a 13-a editii a competiei este „Copii sanatosi si fericiti”, accentul cazand pe idei inovatoare de produse, accesorii, consumabile si servicii din trei zone de interes: Gatit, Ingrijirea textilelor si Purificarea aerului.

Lars Erikson, Senior Vice President al departamentului de Design din cadrul Electrolux si presedinte al juriului Design Lab, declara: „Electrolux Design Lab este un concurs foarte important pentru Electrolux, deoarece are un aport inovator inspirational pentru viitoarele case ale consumatorilor.
In fiecare an suntem impresionati de viziunile creative si curajoase pe care le propun. Evaluarea a peste 1.700 de inscrieri este o munca grea, dar extrem de plina de satisfactii. As dori sa felicit studentii care s-au calificat in urmatoarea etapa si sa le multumesc tuturor celor care au participat la Electrolux Design Lab 2015.”

Urmatoarea etapa

In a doua etapa, din cele 100 de inscrieri, 35 vor trece in semi-finale. Dintre acestia, 5 vor trece automat cu ajutorul voturilor publicului, iar 30 vor fi selectate de catre expertii Electrolux.
Cei 35 de semi-finalisti vor fi anuntati pe 8 iunie.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod