DIGI24 ESTE SINGURA TELEVIZIUNE DE ŞTIRI CARE TRANSMITE ÎN DIRECT DIN GRECIA

Duminică, în ziua Referendumului din Grecia, Digi24 a pregătit un program special
3000 de euro pe secundă scot grecii din bancomate. 10.000 de români sunt zilnic pe plajele din Grecia, în vacanţă. 312 miliarde de euro este datoria publică a Greciei, condusă de un executiv care a anunţat că va demisiona dacă poporul este de acord, la Referendumul din 5 iulie, cu măsurile de austeritate cerute de Europa şi FMI.

Ce se întâmplă de fapt în Grecia de zi cu zi, dincolo de declaraţiile şi comunicatele oficiale aflaţi în toate jurnalele Digi24.  Ca de fiecare dată în cazul unui eveniment major, Digi24 a trimis o echipă (Cătălin Bălan, reporter, şi Cristian Ban, operator) în cel mai fierbinte punct.
De la jurnaliştii Digi24 din Grecia aflaţi de-a lungul zilei ce cred oamenii obişnuiţi, cum e viaţa în vreme de criză, care sunt primele reacţii la declaraţiile oficialităţilor. “În Atena sunt proteste în fiecare seară, pro şi contra Europei. E poliţie multă pe străzi. Oamenii aşteaptă minuni, dar nu ştiu de la cine.” Nici în staţiuni lucrurile nu stau mai bine. Vânzătorii şi patronii de hoteluri sunt neliniştiţi. Magazinele sunt închise, vânzătorii fac reduceri pentru a-şi păstra clienţii.
Plăţile se fac doar cash. Inclusiv la benzinării. Am văzut autostrăzi şi drumuri la care nu se mai lucrează, oameni care stau la coadă la bancomat. Pe de altă altă parte, sunt foarte mulţi greci calmi, care trăiesc ca şi cum nimic nu se întâmplă”
, spune Cătălin Bălan.

Duminică, în ziua Referendumului, Sanda Nicola şi Cătălin Bălan, de la Atena, vă ţin la curent cu desfăşurarea votului. Seara, la 20.00, o ediţie specială, moderată de la Bucureşti de Elena Vijulie şi Luca Niculescu.
La ora 21.00, în direct din Grecia, trimişii speciali Digi24 spun ce au ales grecii: austeritatea drumului european sau varianta Guvernului Alexis Tsipras.

Mai multe informaţii despre evoluţia crizei de la Atena, fotografii, imaginate needitate şi experienţele jurnaliştilor Digi24 din mijlocul grecilor, pe www.digi24.ro, în secţiunea speciala Grexit.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod