De ce este 4 Mai Ziua Star Wars?

Spune ”Forța să fie cu tine” (”May the 4th be with you”) cu voce tare și vei sesiza jocul de cuvinte pe care fanii Star Wars din întreaga lume l-au proclamat ca fiind stindardul dragostei lor pentru această epopee. 4 mai este ziua internațională a Star Wars, zi în care celebrăm povestea care unește galaxia noastră.
Cea mai veche referire la expresia ”Forța să fie cu tine” (”May the 4th be with you”), utilizată în cultura populară, datează din 1979 și este descrisă de autorul Alan Arnold în timp ce realiza cronica filmului The Empire Strikes Back de la Lucasfilm. Iată ce spunea el despre ziua de 4 mai:

Vineri, 4 mai

Margaret Thatcher a câștigat alegerile și a devenit prima femeie britanică cu funcție de Prim-ministru. Pentru a sărbători victoria, echipa ei a contractat o jumătate de pagină de publicitate în ziarul London Evening News.
Mesajul care amintea victoria era: ”Forța fie cu tine, Maggie. Felicitări.” (”May the Fourth Be With You, Maggie. Congratulations”), dovadă a utilizării ei ulterioare de către Star Wars, care a influențat pe toată lumea.

Odată ce internetul a permis fanilor Star Wars de pretutindeni să fie conectați unii cu ceilalți, 4 mai a devenit repede o tradiție adânc înrădăcinată și o zi de sărbătoare în fiecare an, cu fani din întreaga lume (online și offline) care proclamă această zi ca Ziua Star Wars.

Ideea zilei de 4 mai ca zi internațională a Star Wars nu a pornit cu Lucasfilm, dar compania care a creat Star Wars a îmbrățisat spiritul comunității de fani care face această zi atât de specială.
Blogul oficial starwars.com, precum și canalele oficiale de social media ale Star Wars: Twitter (@starwars #StarWarsDay) și Facebook (facebook.com/starwars), au ajutat în răspândirea rapidă a activității fanilor și a importanței acestei zile. Din ce în ce mai mulți parteneri oficiali au început să ofere reduceri, cadouri și exclusivități și au găzduit petreceri și alte activități aparte pentru a marca ziua de  4 mai.

4 mai marchează începtul unui sezon de sărbătoare, deoarece luna mai a fost dintotdeauna importantă pentru fanii Star Wars.
Cele 5 filme din saga Star Wars au debutat în mai (începând cu filmul original Star Wars din 25 mai 1977), iar în acest an, imaginile bazate pe scenariul noului episod Star Wars: Episodul 7 vor fi lansate în mai. Luna mai include de asemenea ziua de naștere a lui George Lucas (14 mai 1944) și a fost data tradițională de începere a weekendurilor Star Wars la Walt Disney World Resort (în acest an, distracția începe pe 16 mai).
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod