Cristian Comeagă a câștigat la Madrid premiul de regie pentru filmul CEL ALES

Intrat în ultimul act al Festivalului International de Film de la Madrid cu trei nominalizări, CEL ALES a adus realizatorului său, Cristian Comeagă, premiul pentru cel mai bun regizor al unui film străin (filme turnate în altă limbă decât engleza). Trofeul a fost decernat in cadrul ceremoniei care a avut loc în saloanele hotelului NH Principe di Vergara din capitala Spaniei. Filmul a mai fost nominalizat la categoriile ”cel mai bun film străin” și ”cel mai bun montaj” (editorul Mihai Codleanu).

Festivalul de la Madrid, din al cărui board fac parte executivi ai unor companii ca Warner Brothers, ITV Global Entertainment și Thames Television este organizat și se desfășoară după modelul Premiilor Oscar și al Globurilor de aur, iar la recent încheiata ediție au fost inscrise filme din peste 50 de țări.

Este al șaptelea premiu obținut în acest an de filmul ”CEL ALES”, după cele de la Los Angeles (cel mai bun film străin, cel mai bun regizor al unui film străin, cea mai bună imagine și cea mai bună muzică), cel de la Vancouver (premiul Rising Star) si cel de la International Independent Film Awards – Encino, California (Premiul de platină pentru cel mai bun film de ficțiune).



O producție Domino Film, “CEL ALES” e scris, produs și regizat de Cristian Comeagă și are în rolurile principale pe Bogdan Stanoevici, Laura Cosoi și Nicodim Ungureanu.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod