Corina Negoita – Atunci cand pasiunea este inspiratie pentru ceilalţi

Corina Negoita, General Manager & Owner @ Sprinter Promotion si-a transpus pasiunea in afacere. Atunci cand facem ceea ce ne place ne inconjurăm de oameni care au acelasi mod de gandire, aceleasi valori. Pasiunea sa ii anima zi de zi si pe ceilalti: echipa sa, familia sa, parteneri de afaceri, clienti. Unul dintre liderii moderni ai mediului de business din Romania, Corina Negoita ne-a impartasit cate ceva din filosofia sa de viata si de afaceri.
Cine e Corina Negoita?
Corina Negoita este o femeie normala. Pleaca de acasa la serviciu in fiecare zi, isi duce copilul la gradinita, are grija de familia ei, la fel ca orice alta femeie obisnuita. Poate ca diferenta provine din faptul ca tot ce face face cu placere, bucurandu-se de orice clipa.

De ce Sprinter Promotion?
Inainte de a infiinta firma, am lucrat intr-un department de marketing unde se punea mare accent pe rapiditatea in executarea lucrarilor. In anii aceia, tiparul dura cam o saptamana. Acum iti vine sa razi, avand in vedere ca la noi livrarea se face in general in aceeasi zi.
Am considerat-o o provocare a vietii.


Cum este sa ai un business de succes 14 ani de zile?

Sa ai un business de succes este o poveste veche care se dezvolta frumos si pe care o ajuti sa creasca in fiecare zi putin cate putin. Si de care trebuie sa ai grija, in fiecare secunda. Pentru ca detaliile fac diferenta.

Cum crezi ca va evolua piata de publicitate in 2015?
Cred ca va deveni din ce in ce mai profesionista. Cei care au reusit sa treaca de criza au deja un istoric si stiu foarte bine ceea ce fac. Nu mai este loc pentru incepatori. Odata ce au trecut de impactul crizei, companiile si-au sedimentat afacerile si s-au axat exact pe ce stiu sa faca cel mai bine.
De aceea vorbim de o competitie acerba!


Print-ul  a fost o industrie greu incercata in ultima perioada. Ce face Sprinter pentru a face fata provocarilor?
Abordeaza totul cu seriozitate. Le-am cistigat increderea clientilor ca putem face fata cerintelor. Suntem ajutati de presa digitala pe care o avem si de echipa profesionista. Bineinteles, calitatea si pretul au fost si inca sunt foarte importante pentru piata. Livrarea unei comenzi in maxim 24 ore este o provocare la care eu zic ca raspundem foarte bine.

Care sunt cele mai pretioase lucruri in viata, valorile care te definesc?
Familia este cheia unei vieti fericite.

Cum ai descrie stilul tau?
Maleabil, in functie de momentul zilei si de ocazie.
Dar in principiu, business casual.


Ce sfat ai dori sa dai celor care vor sa devina antreprenor in domeniul publicitatii?
Nu mai este un domeniu in care sa pornesti doar cu un calculator si un telefon. Trebuie sa oferi valoare pe piata. Sa ai un atu si sa fii constient de el, sa stii sa il pui cat mai bine in valoare.

Ce fel de manager esti?
Eu cred ca foarte indulgent. Poate colegii mei cred altfel... Insa nu am crezut niciodata ca poti conduce prin teroare. Cred in “vorba dulce mult aduce”. Suntem o echipa, suntem prieteni, muncim cot la cot si ne bucuram impreuna de rezultate.

Care a fost cel mai dificil an din viata?
Cu siguranta inceputul crizei si, implicit,  alinierea la noile valori din piata.
A fost un an dificil in care a trebuit sa-ti revizuiesti scara de valori. Sa regandesti intreaga strategie. Da, a fost dificil, dar ne-a facut mai puternici.


Cum este o zi perfecta din viata ta?
Acea zi insorita in care petrec cateva ore afara, in gradina, impreuna cu copiii mei.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod