Comedii, istorioare de dragoste, lumi contrastante și un concert de muzică fado, pe final de toamnă, la Teatrul de Artă București

Sfârșitul de toamnă aduce șapte spectacole însemnând tot atâtea experiențe diferite, la Teatrul de Artă București. Comedii cu replici strălucitoare, o dramă din lumea paradoxală a periferiei citadine, povestioare de dragoste în miezul unei nopți înghețate de iarnă, misterul aproape dezlegat al eternului feminin și un concert de muzică fado, la ceas de seară târzie.
Joi, 19 noiembrie, ora 20.15, un cuplu de oameni simpli, părinți a doi copii adolescenți, este pus în fața unui bilet câștigător la loto, ce valorează 10.000 de euro. Cei doi evoluează de la bucurie frenetică, la imaginație bolnavă, până la frică paralizantă sau paranoia avansată, într-o cavalcadă de situații când comice, când tragi-comice care culminează cu un gest extrem.

ŞASE DIN 49 de Spiró György, cu Dana Voicu şi Liviu Cheloiu, în regia lui Alexandru Maftei.

Duminică, 22 noiembrie, ora 20.15, într-o aşezare aproape polară şi aproape mitică, ce „aproape că” aparţine statului american Maine, când aurora boreală apare pe cerul spuzit de stele, locuitorii se trezesc că dragostea le intră sau le iese din casă pe nepusă masă.
„Calcâiele se aprind”, „inimile sunt zdrobite”, unii aproape că-şi găsesc dragostea, alţii aproape că o pierd, iar alţii îşi „prind urechile” în ea. Dar rănile aproape că se vindecă şi inimile aproape că „se repară”.

APROAPE MAINE de John Cariani, cu Cristina Juncu, Sabrina Iaschevici, Alice Nicolae, Corneliu Ulici, Ionuț Vișan, Vladimir Albu / Mihai Cojocaru, în regia Andreei Vulpe, cu o scenografie semnată de Dan Titza.

Joi, 26 noiembrie, ora 20.15, UNORA LE PLACE SWINGUL – sau ce legatură poate exista între două cupluri vecine, un pui de elefant, sex şi lasagna; într-un spectacol după un text al cunoscutei și premiatei autoare americane Donna Hoke, în regia lui Claudiu Pușcău și în interpretarea actorilor Lavinia Munteanu, Anca Manolescu, Edgar Nistor și Marius Călugăriţa.

Vineri, 27 noiembrie, ora 20.15, regizorul Bogdan Budeș aduce pe scenă „lumea brutală și paradoxală a periferiei citadine rusești, o lume a extremelor, unde bunătatea și compasiunea vin “la pachet” cu violența și cruzimea”.

DURERI FANTOMĂ de Vasili Sigarev, cu Rareş Andrici, George Constantinescu și Mihaela Popa.
Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani!
 
Sâmbătă, 28 noiembrie, ora 19.15, Dina și Victor, amândoi trecuți de patruzeci de ani, divorțați și având fiecare are câte un copil dintr-o fostă căsătorie, încearcă să o ia de la capăt. Dar au de înfruntat temeri, frustrări și dezamăgiri din trecut. Așa că se apropie unul de celălalt cu o stângăcie plină de candoare, din care se nasc replici strălucitoare.

ŞI VENI BĂRBATUL LA FEMEIE de Semion Zlotnikov, cu Mihaela Sîrbu şi Lucian Pavel, în regia lui Bogdan Budeş.

Și tot sâmbătă, 28 noiembrie, la ora 21.15 – concert DOR, DOINĂ, FADO cu MARIA RĂDUCANU

Iar duminică, 29 noiembrie, ora 20.15, Paula Chirilă este femeia înger, femeia exaltată, femeia paznic, femeia autoritară, femeia disperată, femeia victimă, femeia romantică, iar George Constantinescu este bărbatul.

UN BĂRBAT ŞI MAI MULTE FEMEI de Leonid Zorin, în regia lui Bogdan Hușanu

Rezervări: 0737.904.932 / rezervări@teatruldearta.ro

Bilete online pe www.teatruldearta.ro/bilete și Eventim.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod