Comedie pentru scena teatrului românesc

O apariție editorială recentă ne încântă cu două noi piese comice.

Când mergem la teatru vrem să râdem sau să plecăm copleșiți de întristare? Cred că cei mai mulți ar dori să râdă pentru că dramele existențiale transpuse pe scenă par greu de digerat după zilele lungi, repetitive și obositoare din viața de zi cu zi.
 
Repertoriul teatral din România s-ar putea îmbogăți cu două noi comedii: una despre o moștenire care nu mai vine dar cu un final "reparatoriu", un subiect pe care l-am dori transpus în viața noastră, a tuturor.



A doua piesă este o comedie mondenă, un fel de never ending story despre fetele-accesoriu, dependențe de blitzuri, și despre goana ziariștilor după scandal și exclusivități efemere. O temă de altfel cât se poate de actuală pentru realitatea românească de data recentă. Autoarea cunoaște din propria experiență felul în care se țes articolele mondene după o lungă perioadă petrecută în domeniul jurnalistic.

Ambele piese au fost scrise de Georgiana Capuerde, cea care a obținut în 2013 cu piesa “Visul domnului Mio” premiul I la Concursul de Comedie Românească FestCo.

Cele două piese recente ale autoarei, “Bani de pomană, vise de împrumut” și ”1,2,3 înregistrăm” au apărut și sub formă editorială în această lună, putând fi găsită în librării.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod