Cele mai puternice 7 lecții de leadership

Cei 7 liceeni români care au urmat cursurile de leadership organizate de Honeywell la U.S. Space & Rocket Center s-au întors acasă inspirați și plini de energie. 308 elevi din 40 de țări au avut ocazia să participe la ediția din acest an a Honeywell Leadership Challenge Academy (HLCA), un program unic de leadership, ce a durat două săptămâni, la US Space & Rocket Center (USSRC) din Huntsville, Alabama.
HLCA a folosit tehnologii interactive, ateliere științifice și exerciții în echipă pentru a le preda copiilor angajaților Honeywell, cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani, abilități de leadership în domeniul științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii (STEM). Activitățile au avut un format distractiv și inovator menit să încurajeze studiul. Programul a fost proiectat pentru a le consolida elevilor abilitățile de leadeship și pentru a le dezvolta capacitățile prin provocări practice.

Cele mai puternice 7 lecții de leadership de la cei 7 elevi români, la întoarcerea lor în țară:


1.       Îmbrățișarea eșecului. „Charles Dickens spunea «Ne confecționăm singuri lanțurile care ne subjugă ». Eșecul este o certitudine a vieții, depinde de noi să ne părăsim zona de confort și să ne transformăm greșelile în oportunități de învățare. Eșecul nu este un lucru rău, însă frica de eșec este. Dacă vrem să atingem succesul, trebuie să renunțăm la frică și să acceptăm eșecul”, a declarat Andra-Ioana Curuțiu.

2.       Inteligență emoțională, empatie și muncă în echipă.
„Am învățat că, pentru a fi un lider eficient, trebuie să fiu membru al echipei. Abilitățile mele de comunicare socială s-au îmbunătățit. Asta mă bucură foarte mult întrucât acum știu că o mai bună comunicare și o mai bună empatie sunt esențiale pentru o colaborare eficientă și pozitivă cu orice echipă”, a spus Adriana Gabriela Ionica.

3.       Încrederea în sine reprezintă punctul de plecare în leadership. „Aceste 2 săptămâni mi-au oferit încrederea că pot face orice îmi propun”, ne-a spus Paul Oana.

4.       Curajul este o virtute atât în viață, cât și în afaceri. „Acest program m-a făcut să îmi doresc să devin pilot”, mărturisește Popa Alexandru.

5.       Dezvoltarea diversității este una dintre provocările unui bun lider. „Nu am cuvinte pentru a descrie experiența. Am interacționat și colaborat cu toți acești oameni minunați din întreaga lume, am avut șansa să observ și apreciez moduri de gândire din cele mai diverse”, a declarat Nicu Stacu.

6.      Coordonarea și comunicarea echipei de leadership sunt abilități care pot fi dobândite, spune Vlad Gligor.
„Partea mea preferată a fost reprezentată de Aviation Challenge întrucât am învățat cum să interacționăm în mod pozitiv cu echipa noastră, să luăm inițiative, să le comunicăm în interiorul echpiei și  sa ne coordonam mai bine.”

7.       Vocea fiecăruia este importantă. Am învățat ce înseamnă cu adevărat munca în echipă: mi-am făcut mulți prieteni din lumea intreagă pe care, în ciuda diferențelor culturale, era de parcă îi știam de-o viață, și am învățat cât de important este ca fiiecare să se facă auzit  în cadrul echipei,” a declarat Vlad-George Florea.

Pe durata programului, elevii au întâlnit oameni de știință, ingineri și foști astronauți care le-au consolidat competențele de bază în materie de leadership și le-au împărtășit din propria experiență profesională. Elevii s-au implicat în activități de muncă în echipă, cum ar fi proiectarea, construirea și testarea propriilor rachete, au participat la instruire astronautică, misiuni cu navete spațiale și au simulat mersul pe Lună în simulatoare.

„Obiectivul nostru este să dezvoltăm o nouă generație de lideri, ingineri și oameni de știință care să fie capabili să facă față provocărilor viitorului,” a declarat Michael Bennett, președintele Honeywell Hometown Solutions, inițiativa globală a companiei în comunitățile locale.
„Programul HLCA implică acești elevi excepționali în activități științifice și matematice semnificative și îi introduce în lumea plină de satisfacții a unei cariere în domeniul STEM.”

De la lansarea sa din 2010, Honeywell, în parteneriat cu USSRC, a oferit peste 1.450 de burse pentru elevi și 26 elevi români. Bursele sunt acordate în urma unui proces riguros de depunere și analiză a cererilor, pe baza rezultatelor academice și a implicării în activități în folosul comunității.  Contribuțiile financiare ale angajaților Honeywell ajută la finanțarea acestor burse, inclusiv în ceea ce privește taxa de școlarizare, masa, cazarea și materialele necesare programului.

„Honeywell și angajații săi au un istoric lung în promovarea programelor de studii în domeniul matematicii și științei, unice în întreaga lume, iar HLCA este o dovadă în plus a acestui angajament”, a declarat dr. Deborah Barnhart, președinte și director executiv al USSRC. „Prin intermediul acestei oportunități, le oferim elevilor sa înțeleaga mai bine ce isi doresc de la viitor, fără alte filtre, familii și prieteni.
Aceștia au șansa de a se privi în comparație cu grupul lor de colegi din toată lumea și de a reflecta asupra propriei traiectorii viitoare.”


Pentru informații suplimentare despre HLCA, vizitați http://leadership.honeywell.com/
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod