Alex Petricean (D’artagnan, fost participant Masterchef) este noul Head Chef de la Atra Doftana

Începând cu vara acestui an, Chef Alex Petricean ( D’artagnan) conduce bucătăria Design Hotelului Atra Doftana, situat în satul Teșila, de pe Valea Doftanei. Colaborarea lui Alex Petricean cu Atra Doftana reprezintă o continuare în strategia management-ului hotelului de a se poziționa pe harta localurilor gourmet din afara Bucureștiului.

„Colaborarea cu Atra Doftana a venit ca un pas firesc în dezvoltarea mea profesională. Urmăresc de mult evoluția locației și mereu am simțit că pot aduce un plus restaurantului.  Alături de management-ul hotelului, dorim să includem restaurantul Atra in topul localurilor gourmet din afara Bucureștiului. Din fericire, avem toate ingredientele pentru a face asta: produse tradiționale, locale, de o calitate incontestabilă, o locație senzațională și desigur, reputația hotelului asemenea unui loc care oferă servicii de top.”, declară Alex Petricean.

Noul meniu al restaurantului este compus și din preparate tradiționale, reinterpretate cu eleganță de către Chef Alex Petricean: „Mereu am crezut că mâncarea trebuie să fie personalizată pentru fiecare gust.

De aceea, preparatele noastre nu au nume, ci sunt prezentate asemenea unei înșiruiri de ingrediente, provocând fiecare oaspete în parte să își folosească imaginația. Ne dorim o experiență completă în restaurantul de la Atra Doftana, iar primul pas în atingerea acestui lucru este stimularea imaginației gastronomice”, completează Alex Petricean.



Cooptarea lui Chef Alex Petricean este un pas firesc în poziționarea Atra Doftana în topul restaurantelor gourmet din afara Bucureștiului.  În luna septembrie, management-ul Atra va relansa sesiunile de Live Cooking și Workshop on Fine Dining: „Unicitatea locației Atra Doftana impune excelență în servicii, personal și bucătarie.  Credem că reinventarea este bună, de aceea am ales să lucrăm cu Alex, un Chef tânăr, mereu în căutare de noi provocări și cu o viziune asemănătoare cu a noastră.  Ne dorim să poziționăm Atra Doftana asemenea unei alternative solide la restaurantele de pe Valea Prahovei.”, declară Cătălina Cioroba, Manager Atra Doftana.

Preparatul etalon al noului meniu Atra Doftana este păstrăvul, pregătit de către Chef Alex Petricean într-o alăturare de ingrediente ce reinterpretează clasicul pește meuniere: „Am ales să gătesc produsul tradițional al zonei, păstrăvul, într-o simfonie de gusturi, reinterpretând binecunoscutul pește meuniere.  I-am adăugat acestuia onctuozitatea unei paste de foie gras cu măsline, alături de țelină, broccoli, capere, lămâie și ceapă roșie.” , spune Chef Alex Petricean.

Noul meniu Atra este disponibil online pe www.atradoftana.ro.

Mai multe informații sunt disponibile pe website-ul Atra Doftana și pe pagina de Facebook ATRA.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod