Aleargă pe firul legendei la Maratonul Argonautilor, în Cheile Dobrogei!

Asociatia Sportiva Activ Pontica organizeaza sâmbătă, 13 aprilie 2019, editia a doua a competitiei Maratonul Argonautilor, o competitie la care au aderat pana acum alergatori din Romania, SUA, Olanda, o competitie plina de istorie.
Rătăcirile Argonauţilor pe Marea Mediterană au dat naştere unui mare număr de legende şi tradiţii locale. De multă vreme au fost recunoscute trimiterile implicite din aventura Argonauţilor la prima colonizare miceniană a coastelor Asiei Mici şi ale Pontului Euxin, care caută să lege originile unor insule şi cetăţi de această călătorie mitică. Este si cazul vechilor cetati Histria si Argamum.

Povestea în variantă locală a Argonauţilor care ajungeau în ţinutul Colhilor, satul Colţi de astăzi din Buzau si care au poposit la cetatile Histria si Argamum iar in drumul lor au trecut prin Cheile Dobrogei în căutarea berbecului cu lâna de aur. Legenda le este povestită de mulţi ani încoace turiştilor care ajung în Munţii Buzăului de istoricii din zona.

Asociatia Sportiva Activ Pontica organizeaza sâmbătă, 13 aprilie 2019, editia a doua a competitiei Maratonul Argonautilor, o competitie la care au aderat pana acum alergatori din Romania, SUA, Olanda, o competitie plina de istorie, o competitie care va asteapta cu drag sa descoperiti atolii vechi de peste sute de milioane de ani, o competitie care are loc pe fundul marii Tetis.  

Concursul promoveaza un mod de viata sanatos construit prin sport precum si promovarea istoriei, turismului tinuturilor Dobrogene. In parteneriat cu Asociatia Acces Natura, concurentii vor putea face donatii la fata locului pentru achizitionarea primului carut pentru persoane cu dizabilitati, persoane care vor putea participa la editiile viitoare cu ajutorul acestor carucioare ca voluntari sau concurenti pe trasee speciale.

Concursul va avea trei probe: maraton 42 km, cros 15,5 km si Cursa Familiei. Pana pe 7 aprilie va puteti inscrie la cele trei probe, detalii: www.maratonulargonautilor.ro.

Concursul urmareste promovarea urmatoarelor obiective turistice: Cetatea Histria, Cetatea Argamum, Rezervatiile Avifaunistice Cheile si Gura Dobrogei, pestera Sfantul Ioan Casian, manastirea Sfantul Ioan Casian, pestera Gura Dobrogei (Liliecilor), pestera La Adam de la Gura Dobrogei, rocile Jurasice de la Gura Dobrogei si Orasul Medieval Ester.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod