Actavis oferă elevilor români medaliaţi la Olimpiada Internaţională de Chimie din Vietnam, burse şi premii băneşti

Actavis, un lider global activ pe piaţa mondială de produse farmaceutice generice, premiază astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, performanţele lotului olimpic la Olimpiada Internaţională la Chimie. În cadrul competiţiei care s-a desfăşurat în perioada 20-29 iulie, în capitala Vietnamului - Hanoi, cei patru elevi români au obţinut 1 medalie de aur si 3 medalii de argint, plasând România în top 10 țări participante.
Medalia de aur a fost câştigată de Maria Andreea Filip, elevă în clasa a XII–a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, iar Dumitru Călugăru, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu, Vlad Mihai Mandric, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti şi Ştefan Bogdan Ivan, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” au obţinut medalii de argint.

Actavis este pentru al 23-lea an consecutiv alături de lotul olimpic român la chimie prin Programul “Susţinem Performanţa”, încurajând excelenţa şi performanţele tinerilor români printr-un proiect amplu de pregătire şi susţinere financiară a olimpicilor. Astfel, într-o primă etapă elevii români au beneficiat un program de pregătire în cadrul laboratoarelor Sindan Pharma, având la dispoziţie echipamente şi specialişti de primă clasă.
Ulterior, Actavis a suportat parțial cheltuielile de deplasare şi participare la competiţia din Vietnam, iar la final, rezultatele elevilor au fost răsplătite cu premii speciale şi burse  de excelenţă.

În cadrul programului Susținem Performanța, în funcţie de performanţele obţinute, anual, Actavis a recompensat fiecare elev care s-a întors cu o medalie de aur cu un premiu în valoare de 2.000 de euro; pentru fiecare medalie de argint a oferit 1.500 de euro, iar pentru fiecare medalie de bronz 1.000 de euro.

Actavis mai face un pas important în întâmpinarea tinerilor care se remarcă prin rezultate deosebite la Olimpiadele Internaţionale de Chimie şi care aleg să rămână în ţară, oferindu-le burse lunare în valoare de 300 de euro, pe toată durata studiilor universitare.

“În ultimii 23 de ani, Actavis a susținut constant tânăra generaţie şi în special pe acei tineri care s-au remarcat prin rezultate deosebite la învățătură.
În toată această perioadă am cunoscut  tineri care merg la cea mai mare competiţie de chimie şi care se întorc de fiecare dată cu medalii. Trăim emoţii deosebite odată cu începerea concursului şi ne bucurăm nespus de mult pentru fiecare rezultat obţinut de elevii noştri”
, a declarat dl Dan Ivan, Director General Actavis România.

“Ne-am convins că avem tineri de valoare şi din acest motiv facem eforturi să le oferim condiţii pentru a-şi demonstra calităţile deosebite. De aceea anul am decis suplimentarea premiilor oferite, astfel încât medalia de aur primește un premiu de 4000 eur, iar fiecare medalie de argint un premiu de 2000 eur. ”, a încheiat dl Dan Ivan, Director General Actavis România.

Aflată la cea de-a 46-a ediţie, Olimpiada Internaţională de Chimie de la Hanoi a reunit  291 elevi din 77 de ţări ale lumii.
Actavis este partenerul şi suporterul lotului naţional la olimpiadele internaţionale de chimie încă din anul 1991, investind până în prezent peste 500 000 de eur în cheltuielile de participare, transport, premii şi burse pentru elevii participanţi la aceste prestigioase concursuri internaţionale.


“Ne întoarcem obosiți și totodată fericiți pentru rezultatul obținut de echipa României la Olimpiada Internațională de Chimie. Toată echipa a muncit pentru acest rezultat de excepție. Participarea la un astfel de concurs presupune o pregătire complexă din partea elevilor, la care au contribuit echipe de profesori și am beneficiat și de sprijinul companiei  Actavis. Mulțumim Actavis pentru sprijinul acordat prin sponsorizarea elevilor care au participat la Olimpiada Internațională din  Hanoi (Vietnam) și pentru premiile substanțiale care le răsplătesc rezultatele”
,  a declarat  Prof. Daniela Bogdan, Inspector General în cadrul Ministerului Educaţiei Naționale.


Actavis Romania este parte a grupului global Actavis, Inc. (NYSE:ACT), lider mondial în rândul companiilor internaţionale de farmaceutice integrate, al treilea cel mai mare producător de medicamente generice din lume. Compania este axată pe dezvoltarea, producţia şi distribuţia produselor farmaceutice generice, biosimilarelor şi a produselor inovative.


În România, compania este reprezentată de Actavis Sales/Marketing (comercializarea şi promovarea produselor din portofoliul Actavis pe piaţa din România) şi Sindan Pharma/Actavis Operations (unitatea de producţie pentru medicamente oncologice şi exportul acestora spre peste 60 de pieţe externe). Pentru mai multe informaţii referitoare la activitatea Companiei vă rugăm să vizitaţi website-ul global la adresa www.actavis.com si pe cel local la adresa www.actavis.com.ro.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod