5 motive să nu ratezi Blaj alive 2014

La începutul lunii iunie, în centrul Ardealului va avea loc o nouă ediție a festivalului Blaj alive. Dacă în 2013 evenimentul a adunat doar câteva trupe românești pentru publicul local, anul

La începutul lunii iunie, în centrul Ardealului va avea loc o nouă ediție a festivalului Blaj alive. Dacă în 2013 evenimentul a adunat doar câteva trupe românești pentru publicul local, anul acesta surprizele organizatorilor l-au transformat într-un eveniment de trecut neapărat în agenda acestei veri. Noi avem cinci motive pentru care să nu-l ratați.

blaj alive 2014

Artiști în premieră în România

Ne bucură că și organizatorii ce nu activează în Capitală depun eforturi pentru a aduce artiști în premieră, precum se întâmplă anul asta la Blaj alive. Awolnation, pe care îi știți cu siguranță datorită hitului "Sail", dar și Seether, sunt headlinerii ediției, cărora li se adaugă și artiști în premieră în Ardeal, precum fascinantul Mathias Aguayo și Kenny Larkin.

Pe lângă numele internaționale, organizatorii au avut grijă ca scenă locală să fie bine reprezentată prin nume din toate genurile muzicale: Zdob și Zdub, Vunk, Paraziții, Vița de Vie, Alternosfera, Grimus, Robin And The Backstabber și mulți alții pe care îi găsiți aici.

---

La mare ai timp să mergi toată vară

Începutul lui iunie marchează, de obicei, prima plecare la mare, însă litoralul rămâne acolo, în timp ce Blaj alive își deschide porțile pentru doar un weekend.

Pentru de ediția de anul acesta, organizatorii așteaptă 40,000 de vizitatori pe Câmpia Libertății, pe care îi vor întâmpina cu trei scene, un camping dotat cu toate facilitățile, oferind chiar și corturi "la cheie". Pe lângă concerte, o serie de activități extra ce vor fi anunțate în curând va vor ține ocupați pe timpul zilei.

blaj alive 2014 harta

---

Imaginile astea  din 2013

---

Blaj alive - printre puținele festivaluri pe iarbă verde din vara asta

Lipsa B'estfest din programul acestei veri ne-a forțat pe mulți să ne căutăm alternative de asemenea anvergură. Din păcate, un festival de trei zile în natură, cu un line-up mulțumitor, implică eforturi mari din partea organizatorilor, iar inițiativa Blaj alive merită sprijinită.

Re(descoperă) frumusețea Blajului

Situat în inima Transilvaniei, la răscruce de drumuri ce șerpuiesc printre fortărețe și castele medievale, Blajul este un vechi centru cultural și istoric, localizat la confluența râurilor Târnava Mare și Târnava Mică.

Primul document scris cu privire la Blaj datează din anul 1271, din perioada feudalismului timpuriu.

Încercat de istorie, disputat de-a lungul timpului de mai multe imperii și domnii, orașul a reușit să își contureze o identitate proprie și a jucat un rol important în emancipare socială și națională a poporului român.

Populat cu precădere de locuitori de origine română, germană și maghiară, orașul se bucură de o diversitate și complexitate a portului tradițional, a arhitecturii, a bucătăriei, a muzicii și festivităților locale.

---

Prețul unui abonament simplu, valabil pentru cele 2 zile de festival este 30 de lei, iar prețul unui pachet ce include camping este de 50 de lei, însă într-un număr limitat. Biletele sunt disponibile pe www.iabilet.ro și în rețeaua de distribuție fizică:

UMAN: București - Băneasa Shopping City (etaj) și Piață Romană (George Enescu 30), Cluj și Iași - Iulius Mall, Timișoara - în UMAN Shop și Brașov - Mureșenilor nr.

3

SENIA: Magazinul Muzica în București și Magazinul Senia din Constanța (Str. Ștefan Mihăileanu, nr 7) ; Club Rockstadt Brașov (Lucian Blaga 13)

ioana-turcu
ioana-turcu
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod