2 milioane de euro investiţi în primul an al programului „O şansă pentru familia ta!”

Programul socio-economic „O şansă pentru familia ta!” demarat de Danone România, împreună cu Fundaţia Heifer România şi cu sprijinul fondului de investiţii Danone Ecosystem, încheie primul an de implementare cu rezultate notabile pentru comunităţile participante: 170 de văcuţe gestante au ajuns la noii proprietari, iar comunităţile au fost dotate, pentru prima oară în România, cu 16 staţii de muls pentru a asigura cea mai bună calitate a laptelui colectat.
Lansat în octombrie 2012, „O şansă pentru familia ta!” se adresează comunităţilor de mici fermieri din zonele cu potenţial de dezvoltare redus, încurajându-i să se asocieze pentru a avea pe termen lung afaceri profitabile, prin producţia de lapte de bună calitate. Ideea de bază a programului este „DAR DIN DAR”: văcuţe gestante sunt oferite familiilor care nu au posibilitatea de a investi în achiziţionarea unui animal de rasă. Prima viţeluşă născută va fi, la rândul său, oferită altei familii. Astfel, darul iniţial se va multiplica, iar lanţul beneficiarilor va creşte. Programul include şi o componentă de instruire a gospodarilor privind sănătatea, nutriţia, îngrijirea şi mulsul văcuţelor, pentru a obţine lapte conform cu cerinţele de calitate ale Uniunii Europene.

„În fabrica noastră din Bucureşti facem iaurturi cu lapte proaspăt colectat zilnic de la fermierii din România. De aceea, Danone investeşte constant în susţinerea producţiei locale de lapte prin diferite programe.
Pentru a susţine micile gospodării familiale în eforturile lor de a produce mai mult lapte de calitate mai bună, Danone a lansat proiectul „O şansă pentru familia ta!”. Ne bucurăm că acest program contribuie la creşterea bunăstării comunităţilor prin oferirea gratuită de vaci de rasă şi staţii de muls şi avem încredere că vom avea în viitor mai mult lapte bun pentru produsele noastre de la aceste comunităţi”,
a declarat Dieter Schulz, Director General Danone pentru Europa Centrală şi de Sud.

Povestea video a acestui dublu proiect, de încurajare a producţiei de lapte de calitate şi dezvoltare socială a comunităţilor locale, se găseşte aici.
Investiţia până în acest moment este de peste 2 milioane de Euro, 170 de văcuţe gestante fiind dăruite familiilor din 3 comunităţi: Zimnicea (judeţulTeleorman), Belin (judeţul Covasna) şi Cocorăştii Colţ (judeţul Prahova). Investiţiile vor continua şi în 2014, planurile fiind de creştere a cantităţii de lapte colectat de Danone.

Pentru prima oară în România, în cadrul acestui program au fost achiziţionate şi instalate 16 staţii mobile de muls, ce asigură condiţii superioare de igienă a mulsului, precum şi tancuri de răcire şi stocare pentru lapte, care sunt folosite în comun de toţi gospodarii din comunitate.


„O şansă pentru familia ta!” este un program pilot, care se desfăşoară pe o durată de 3 ani. În total, 800 de familii cu venituri mici vor beneficia de animale, echipamente, instruire, pe principiul „Dar din Dar”.


Compania DANONE PDPA România face parte din Grupul DANONE, prezent în 120 de ţări, unul dintre liderii mondiali  din industria alimentară, deţinând locul 1 în lume în fabricaţia de produse lactate proaspete şi locul 2 în lume în domeniul apelor minerale îmbuteliate şi alimentaţiei pentru bebeluşi. Grupul DANONE a înregistrat în 2012 vânzări de peste 20 miliarde EURO.
DANONE România este lider de piaţă în categoria produselor lactate proaspete, înregistrând în anul 2012 o cifră de afaceri de 506 milioane RON. Compania are în portofoliu peste 80 de referinţe de produs, produse în majoritate în fabrica din Bucureşti, cu lapte proaspăt colectat de la fermierii români


Danone Ecosystem este un fond de investiţie constituit de Danone la nivel internaţional, pentru a susţine dezvoltarea durabilă a partenerilor Danone: agricultori, ferme, furnizori, distribuitori, cu implicarea autorităţilor locale.
Fondul finanţează cele mai bune proiecte propuse de filialele Danone din diverse ţări: producţia de bunuri şi servicii ce vor fi achiziţionate de Danone; reintegrarea profesională a şomerilor din vecinătatea fabricilor Danone, programe de extindere şi modernizare pentru furnizorii locali. Fondul colaborează cu asociaţii non-guvernamentale, organizaţii de micro-creditare şi agenţii de consultanţă.


Fundaţia Heifer România, parte a Heifer International, oferă asistenţă comunităţilor nevoiaşe şi grupurilor dezavantajate, pentru a le îmbunătăţi standardele de viaţă, veniturile şi alimentaţia.
Heifer România promovează dezvoltarea comunitară durabilă prin distribuirea de animale, instruiri şi asistenţă tehnică pentru a ajuta comunităţile să dobândească siguranţă în ceea ce priveşte hrana, veniturile şi protecţia mediului înconjurător.
Organizaţia dezvoltă proiecte cu animale, microcredite şi însămânţări artificiale pe întreg teritoriul României, Moldovei şi Bulgariei.
Diversitatea proiectelor include beneficiari de diferite etnii şi culturi, împreună cu o mare varietate de animale. Heifer România a dezvoltat până în prezent 62 de proiecte în 3 ţări.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod