Editura Nemira

1. "Abatia"
de Dan Dobos

Amatorii de lectura SF pretentiosi si, mai ales, pasionatii ciclurilor Dune sau Fundatia au in mana o carte pe care o asteapta de multa vreme. Veti reintalni civilizatii tehnologice avansate conduse de ierarhii retrograde, tradand implacabila perpetuare in viitor a tarelor personalitatii umane, guvernarile sub semnul declinului sau al efemerului si eroul ca salvator de circumstanta, imbinarea profetiilor sau a textelor apocrife cu derularea nemiloasa si diferita a realitatii.
Cititorul patrunde intr-un viitor maiestrit conturat, cu fundal medieval si iz de saga, unde existenta individului este sacrificata intereselor de grup sau se subscrie intr-un mod straniu destinelor cosmice. Iata pe scurt primul volum dintr-o reusita trilogie.

2. "Necunoscuta din congelator"
de Rodica Ojog Brasoveanu

Desi veti intalni toate ingredientele unui roman politist captivant, de calitate, care va va tine in suspans pana la finalul cartii, nu se poate sa nu remarcati si modul in care se deruleaza destinul personajelor, oameni ai zilelor noastre, cu problemele lor cotidiene, cu zbaterile, nereusitele sau implinirile lor.
Este, daca vreti, un argument in favoarea afirmatiei ca romanul politist nu este niciodata un gen minor, mai ales atunci cand iscusinta penitei il ancoreaza abil in atmosfera si in realitatile epocii.

3. "Mirabela - pe drumul vietii"
de Anca Nicoleanu

"Eu n-am nimic de ascuns. Stii, tata mi-a spus odata: . Majoritatea celor care accepta sa se scrie despre ei vor sa-si imbrace viata intr-o poleiala. Sa se spuna despre ei doar cat sunt de extraordinari si ce viata minunata au dus. Or, eu nu sunt asa.
Nu-mi este rusine cu viata mea!"

4. "Manastirile si schiturile Romaniei"
de Vasile Dumitrache

Este vorba despre o serie de patru volume care se dovedeste a fi nepretuita pentru turisti, deoarece indica amanuntit toate distantele, toate scurtaturile, toate hramurile, toate posibilitatile de cazare, inclusiv numele conducatorilor obstilor monahale. Informatii mai complete nu se puteau gasi nici in celebrele atlase turistice si rutiere si nici pe Internet... Cartea este, totodata, o calauza pentru cei cu bani mai putini, dar care vor totusi sa petreaca un rastimp in atmosfera monahala.


5. "Nord"
de Lois Ferdinand Celine

Prietenii s-au dezis de el, iar confratii l-au atacat cu inversunare. Lui Celine nu i-a pasat. A spulberat cu nonsalanta canoane literare, religioase si politice.

Editura RAO
Editura ALL
Editura Curtea Veche
Editura Humanitas
Articol
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod