Dosar Eva. Cum a ajuns fiica lui Saddam să creeze bijuterii de lux

După îndepărtarea de la putere a lui Saddam Hussein, fiica lui mai mare trăiește în Iordania, unde duce o viață fără griji


Ceea ce surprinde și mai mult la fiica lui Saddam este susţinerea pe care ea o acordă teroriştilor din Mişcarea Statul Islamic, aceştia fiind renumiţi pentru cruzimea cu care tratează femeile.
Veteranii din partidul Baathist, formaţiunea politică pe care a condus-o Saddam Hussein, îi consideră aliaţi pe luptătorii ISIS, iar Raghad pare convinsă că ei o pot ajuta să calce pe urmele tatălui său. Baathiştii i-au sprijinit deschis pe cei din ISIS ca să preia controlul asupra oraşelor din nordul Irakului, iar fiica lui Saddam încă este foarte apropiată de partidul tatălui său, scrie Daily Mail.
Anul trecut, după ce islamiştii au cucerit oraşul Tikrit, localitatea natală a tatălui ei, Raghad şi-a declarat mulţumirea în ziarul iordanian Al-Quds: "Aceasta este victoria luptătorilor tatălui meu şi ai unchiului meu, Izzat Al-Douri".

Nu-i prima oară când se vorbeşte despre legăturile fiicei lui Saddam cu terorismul.

În 2007, ea figura pe locul 16 în clasamentul celor mai căutaţi oameni de către autorităţile de securitate din Statele Unite, iar în 2010, Interopol a emis mandat internaţional de arest pe numele ei, acuzând-o că a finanţat mişcările insurgente din Irak. Cu toate acestea, Raghad Hussein trăieşte liniştită la Amman, fără ca cineva să se atingă de ea, pentru că familia regală iordaniană a refuzat să o predea occidentalilor. Iar cum Iordania e unul dintre cei mai importanţi furnizori de securitate din regiune pentru SUA şi statele europene vestice, fiica lui Saddam are imunitate asigurată la Amman.

Ştiindu-se protejată, Raghad nu se fereşte să-şi afişeze siguranţa de sine.
Unii spun că e foarte încrezută, că intră în magazine şi face tot felul de scene: "Patronii magazinelor n-o prea au la inimă, pentru că este un client dificil, căruia nimic nu-i convine. Există un magazin în Amman, Boutique de Francais, unde ea merge des şi angajaţii sunt terorizaţi când o văd", declara în 2006 o sursă pentru Daily Mail.

Departe de a fi doar o fiică de dictator, Raghad s-a consacrat şi ca o femeie care nu se mulţumeşte cu un statut discret. Nu-i place să stea în umbră, chiar dacă asta a stârnit uneori nemulţumirea familiei. În 2003, ea a preluat frâiele după moartea fraţilor săi şi a plătit avocaţi care urmau să-l apere pe Saddam în faţa instanţei.
Ea a devenit cunoscută pentru apărarea lui Saddam, care a fost prins de trupele americane pe 13 decembrie 2003. Raghad a apărut la televiziune, a invitat presa în casa ei şi a continuat să-şi apere tatăl, chiar dacă acesta era omul care i-a ucis fostul soţ. "A fost un tată foarte bun, iubitor, avea o inimă mare, îşi iubea copiii, fiii, nepoţii. A fost cel de care avem nevoie mereu", spunea ea în 2003 la CNN.

Raghad și-a dorit ca trupul lui Saddam să fie îngropat în Yemen până când Irakul va fi eliberat de trupele americane. Admirația ei pentru cel pe care care a condus țara cu mână forte nu a contenit în anii care au trecut după moartea sa.
Timpul va spune dacă și țara crede la fel.


Foto: Daily Mail

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod